bezár
 

film

2020. 11. 21.
Kihirdették a Magyar Speciális Független Filmszemle díjazottjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették a Magyar Speciális Független Filmszemle díjazottjait A szakmai zsűri 22 díjat ítélt oda speciális filmes, parafilmes és professzionális filmes versenyszekciókban az alkotóknak a 6. Magyar Speciális Független Filmszemlén, amelyet a világhálón rendeztek november 17. és 19. között – közölte az MTI.

A Magyar Speciális Független Filmszemle az egyetlen olyan integrált filmes seregszemle Magyarországon, amelynek fókuszában kifejezetten a fogyatékossággal élők állnak. A szemlére évente várnak pályaműveket fogyatékossággal élőktől és a fogyatékossággal élőkről.

A rendezvény célja, hogy biztosítsa a be- és megmutatkozási lehetőséget, a filmek által ráirányítsa a társadalom figyelmét erre a zárkózottnak tűnő, ugyanakkor nagyon sokszínű világra. Egyre több professzionális alkotás érkezik a filmszemlére, ilyen többek között a Nino bárkája családi film vagy A hívás című kisjátékfilm, melyeket a szakmai zsűri nagydíjakkal ismert el.

A színes versenyprogramban dokumentum- és játékfilmek, animációs és kísérleti alkotások is szerepeltek, melyek között többségében olyan témák kerültek előtérbe, mint a közösség és a család, a szabadság és a vírushelyzet okozta karanténban megélt időszak.

A szakmai zsűri 22 díjat ítélt oda speciális filmes, parafilmes és professzionális filmes versenyszekciókban az alkotóknak, ezek összértéke megközelíti a kétmillió forintot. Az ítészek között filmes, televíziós, gyógypedagógus, pszichológus szakemberek és egy fogyatékossággal élő speciális filmes alkotó foglalt helyet.

Kép: kultura.kreativeuropa.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés