bezár
 

film

2020. 11. 25.
ArteKino 2020 – Európai fesztiválfilmek egy hónapig ingyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ArteKino 2020 – Európai fesztiválfilmek egy hónapig ingyen December 1-jén indul az ArteKino online filmfesztivál ötödik évada. A fesztivál filmjei 45 országban lesznek elérhetőek  teljesen szabad és ingyenes regisztráció mellett, azonban a filmekre csak ötezer virtuális jegyet biztosítanak a szervezők Európa szerte, így érdemes időben lecsapni rájuk – tájékoztatta a prae.hu portált a magyarhangya.

A fesztivál válogatásába idén olyan filmek kerültek be, amelyek korábban nagyszerűen szerepeltek az A-kategóriás filmfesztiválokon Berlinben, Cannes-ban, Velencében vagy Locarnóban, az európai mozikban mégsem kapták meg az őket megillető figyelmet,.

Az ArteKino egyik hazai médiapartnereként működő magyarhangya közleménye szerint az idei merítés minden korábbiaknál színesebb lett: dokumentumfilmek keverednek fikcióval és ezek különféle kombinációival; dráma csap át komédiába, majd hiperrealizmusba; az érdeklődők európai konfliktusokat láthatnak fiatal filmesek szemével, új megközelítésben, lehengerlő empátiával és parádés dramaturgiával.

A fesztivál másik partnere a Filmhu.

A filmek ingyenesen elérhetőek december 1-31. között, regisztrálni itt lehet. 

Kép: Magyar Hangya

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Zsolnai György: Spoiler. Esszék a minőségi sorozatok világáról
Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember
Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Más művészeti ágakról

Interjú Vámosi Katalin operaénekessel, aki számára fontos az énektechnika, a magyar-, német- és franciaországi szakmai tapasztalatok és a családja
art&design

Mi a válaszunk? Mi a válaszunk?
A Deák17 Galéria „Reflex” című kiállításáról
Balássy Fanni: Hol is kezdjem. Tilos az Á Könyvek, 2020
színház

Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni
A Csapodárok című darabról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés