bezár
 

zene

2020. 12. 05.
Tom Jones és Jamie Cullum is a jövő évi VeszprémFesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tom Jones és Jamie Cullum is a jövő évi VeszprémFesten Tom Jones és Jamie Cullum is koncertet ad jövő nyáron Veszprémben, a július 12. és 18. tartandó VeszprémFesten.

Jamie Cullum, az Egyesült Királyság jazzművésze július 14-én ad koncertet a História Kertben, Tom Jones pedig július 18-án lép a Veszprém Aréna színpadára.     

Jamie Cullum egyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rockot. Zeneszerzőként dolgozott például John Cusack és Clint Eastwood filmjében. Eddig nyolc sorlemezt jelentetett meg, melyekből idáig több mint 10 millió példányt adtak el. Utoljára 2019-ben, Taller címmel jelentkezett önálló stúdióalbummal, 2020-ban pedig megjelent első karácsonyi lemeze, The Pianoman at Christmas címmel. Cullum 2016-ban járt Veszprémben, akkor a Veszprém Arénában lépett közönség elé.     

A 80 éves Tom Jones 41 stúdió albumot készített, melyek több mint 150 millió példányban keltek el világszerte. Legutóbbi albuma 2015-ben Long Lost Suitcase címmel jelent meg. Dalaival 36 alkalommal szerepelt az Egyesült Királyság, 19-szer az Egyesült Államok Top 40-es listáján.     

1966-ban megkapta a legjobb új művésznek járó Grammy-díjat, 1989-ben az MTV Video Music Award-ot, kétszer vehette át a Brit Awardsot, 2006-ban pedig II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte zenei szolgálataiért.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés