bezár
 

zene

2021. 01. 01.
Hagyományosan Haydn-hangversennyel köszöntik az új évet a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hagyományok szerint Haydn-hangversennyel köszöntik az új esztendőt a Müpában, ahol január első napján ezúttal is a zeneszerző ikonikus alkotása, A teremtés csendül fel - közölte a Müpa az MTI-vel csütörtökön.

Ez alkalommal Farkas Róbert dirigálja a Magyar Állami Operaház Zenekarát és a Magyar Rádió Énekkarát, míg szólistaként Baráth Emőke, David Fischer és Sebestyén Miklós lép színpadra a produkcióban.

A tájékoztatás szerint a nézők a Müpa Home Live közvetítéssorozatnak köszönhetően élőben, online kísérhetik figyelemmel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett koncertet.

Mint írják, a Müpa évindító koncertjének sajátossága, hogy minden évben más énekesek, zenekarok és kórusok tolmácsolásában csodálkozhat rá a közönség Joseph Haydn művének újabb és újabb mozzanataira és megkapó részleteire.

"A napokban egy sok szempontból rendhagyó, számos kihívást tartogató évet hagyunk magunk mögött, így most minden eddiginél lényegesebb, hogy az új esztendőt derűsen, reménnyel telve, bizakodva indítsuk. Ebben segíthet a Müpa sok évre visszanyúló tradíciója, az újévi Haydn-hangverseny, amelyen a zeneszerző grandiózus alkotásából, a megzenésített genezistörténetből meríthetünk erőt az előttünk álló időszakra" - írják.

Haydn ikonikus alkotása a bibliai eredetű, de van Swieten báró által írt szöveggel hallható majd. A közlemény szerint a pandémia miatti korlátozások idén nem teszik lehetővé, hogy a hagyományokhoz híven Fischer Ádám vezényelje a hangversenyt.

Kép: www.mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Miklós Szilveszterrel
Bartók Béla halálának 75. évfordulójára
Háttérinterjú Böröcz Balázzsal, a Pilvax Studio alapító-vezetőjével arculattervezésről, művészetmenedzsmentről, vizuális kommunikációról

Más művészeti ágakról

Balássy Fanni: Hol is kezdjem. Tilos az Á Könyvek, 2020
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk
art&design

Anarchia, raktárkoncert, graffiti Anarchia, raktárkoncert, graffiti
Orbán Viktor és Soros György dr. Máriás műtermében
színház

Csak ültek és meséltek Csak ültek és meséltek
Büfészínész/Színészbüfé 1. – Az Örkény Színház szilveszteri műsoráról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés