bezár
 

film

2021. 01. 06.
Március 5-ig lehet jelentkezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 5-ig lehet jelentkezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre Hat kategóriában március 5-ig várják a jelentkezéseket a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre. A szervezők közleménye szerint a versenyre megkötések nélkül nevezhetnek a tavaly bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói. Hat kategóriában - diákfilm, dokumentumfilm, természetfilm, kisjátékfilm, TV film és játékfilm - várják a jelentkezéseket a cinematographerawards.hu oldalon március 5-ig - közölte az MTI. 

A diákfilm kategória versenyzőinek idén is lehetősége lesz elnyerni Magyarország legértékesebb diákfilm-díját, a Sparks Kft. - Panavision filmes kameracsomag különdíját, amelyet 2005-ben Zsigmond Vilmos (1930-2016) alapított és támogatott élete végéig.

A rendezvény alapítói 2004-ben azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira, azóta minden évben hagyományos díjátadón választják ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai operatőröket.

Novák Emil, a HSC Stábiskola igazgatója és Romwalter Béla, a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny alapítója a 2004-ben Novák Emil által alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték át a magyar operatőriskola két kiemelkedő alkotójáról.

A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Sparks Kft., az esemény technikai támogatói pedig a Schwindl Kft. és a Two Men's Show Lighting.

Fotó: Péter Fonda Zsigmond Vilmos kamerájával az Easy Rider című film forgatásán; Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj Facebook oldaláról

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Terry Gilliam filmjét 25 éve, december 8-án vetítették először New Yorkban
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Ultraviolet a Netflixen 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés