bezár
 

zene

2021. 01. 12.
Simon Rattle sztárkarmester búcsúzik a Londoni Szimfonikus Zenekartól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Simon Rattle sztárkarmester búcsúzik a Londoni Szimfonikus Zenekartól Megválik a Londoni Szimfonikus Zenekartól Simon Rattle, a sztárkarmester 2023-tól a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarához szerződik.A jövő héten a 66. születésnapját ünneplő Rattle a 2019 decemberében elhunyt Mariss Jansons helyét veszi át Münchenben - közölte az MTI a BBC cikke alapján.

Rattle távozása érzékenyen érinti a londoni zenekart, ezért a karmester beleegyezett, hogy 2023-ig, vagyis egy évvel meghosszabbítsák szerződését, amikor kinevezik a zenekar emeritus karmesterének is. Ezt a címet legutóbb André Previn nyerte el.

Simon Rattle jó kapcsolatokat ápol Németországgal, 16 évig volt a Berlini Filharmonikusok vezető karmestere. Feleségével, a cseh származású Magdalena Kozena énekesnővel és három gyermekükkel Berlinben élnek.

A zenész közleményében kiemelte: szereti a Londoni Szimfonikus Zenekart, nagy örömére szolgál, hogy további három évig dolgozhat zenei igazgatóként velük, és hogy a jövőben is közeli kapcsolatban maradnak.

Elmondta, hogy merőben személyes okokból vállalta el a müncheni vezető karmesteri posztot, mivel így jobban egyensúlyban tudja tartani a munkáját és a családi életét.

Fotó: Wikipedia.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy tudósítás az interpretáció és az improvizáció határvidékérő
Interjú Kőváry Zoltán énekes-gitárossal, klinikai szakpszichológussal kreativitásról, művészi identitásról és kortárs kihívásokról
Háttérinterjú Böröcz Balázzsal, a Pilvax Studio alapító-vezetőjével arculattervezésről, művészetmenedzsmentről, vizuális kommunikációról

Más művészeti ágakról

színház

Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni
A Csapodárok című darabról
...traumák sem ártanak, ha alanyiságot szeretnénk...
art&design

Anarchia, raktárkoncert, graffiti Anarchia, raktárkoncert, graffiti
Orbán Viktor és Soros György dr. Máriás műtermében
art&design

Művészek a járvány idején #4 Művészek a járvány idején #4
Interjú Kaliczka Patríciával az újra kialakult járványhelyzetről és alkotói munkáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés