bezár
 

film

2021. 01. 20.
Francia filmfesztivál a Cinegon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francia filmfesztivál a Cinegon Február 15-ig 10 válogatott francia film tekinthető meg a Cinegon a MyFrenchFilmFestival.com, a UniFrance és a Francia Intézet szervezésében megvalósuló MyFrenchFilmFestival keretében – tájékoztatta a prae.hu portált a Francia Intézet.

A válogatásban olyan alkotások kaptak helyet, mint a Franciaország közelmúltját és jelenét két barátnő portréján keresztül bemutató dokumentumfilm a Ha már fel kell nőni, egy a hűtlenség után válságba kerülő párkapcsolatot bemutató Neked is jár a szerelem, a karrier és a gyermekvállalás közt támadt szakadékot egy zongoristanő történetén keresztül humorosan tárgyaló  Ez mekkora!, egy 11 éves kisfiú, különc szüleivel tett szürreális utazást bemutató Felicitá, vagy a három, az élet küszöbén álló, frissen megárvult fiatal utazását és gyászuk feldolgozását ábrázoló Just Kids. 

Just Kids
Christophe Blanc: Just Kids

Megtekinthető továbbá a fiatal és idealista fotóriporter Közép-Afrikában tett utazását bemutató Camille, az Orfeusz tragédiáját a jelenbe helyező Orphée, a magát egy szerb katona reinkarnációjának tekintő francia fiatal története, a Les Héros ne meurent jamais (Heroes Don't Die), valamint a '30-as években francia menekült táborba zárt spanyol illusztrátor és francia őre között kötött barátságról mesélő animációs film, a Josep és egy nagymama és unokája közt zajló intim beszélgetést bemutató svájci dokumentumfilm, szexualitásról, genderről és az identitás továbbadásáról, a Mademe.

Josep
Aurel, Frédérik Chaillou: Josep

A nézőknek lehetőségük van egyenként 650 Ft-ért megtekinteni az alkotásokat illetve kedvezményes bérlet is váltható mind a tíz filmre 1500 Ft-ért. A filmek francia nyelvűek, de legtöbbjükhöz biztosított magyar és/vagy angol felirat. A játékfilmeken kívül továbbá ingyenesen elérhető 20 rövid- és animációs film a MyFrenchFilmFestival.com oldalán.

A filmekről részletesebb ismertető olvasható a fesztivál Cinego oldalán, illetve jegyet is itt válthatnak a kedves érdeklődők.

Képek: Francia Intézet; MyFrenchFIlmFestival.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

film

Berlinale – sztárok nélkül
Se sztárok se közönség, így kezdődik a Berlinale
David France: Isten hozott Csecsenföldön
Pálfi György filmrendezővel a filmkészítés kollektív alkotói mechanizmusairól, fordulatokról, szenvedélyről és rendszeren kívüliségről
Sidney Lumet: Tizenkét dühös ember

Más művészeti ágakról

art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)
irodalom

Édesvízbe zárt Neptun Édesvízbe zárt Neptun
Nádasdy Ádám, A szakállas Neptun, Magvető, 2020.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés