bezár
 

film

2021. 02. 03.
Kiosztották a Sundance Filmfesztivál díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiosztották a Sundance Filmfesztivál díjait Az amerikai versenyfilmek közül Sian Heder CODA című játékfilmjét és Ahmir "Questlove" Thompson Summer Of Soul című dokumentumfilmjét jutalmazta fődíjával a 2021-es Sundance Filmfesztivál zsűrije. A története során először online térbe költözött független nemzetközi filmmustra virtuális díjátadója kedd este volt – közölte az MTI.

Heder siket szülők egészséges hallású gyermekéről szóló filmje az első alkotás a filmmustra történetében, amely mind a három fődíjat – a zsűri nagydíját, a rendezői díjat és a közönségdíjat –, valamint a zsűri egy különdíját is elnyerte az amerikai versenyfilmek mezőnyében – számolt be a The Variety című filmes portál. A fesztivál nyitóestjén debütált produkcióért ádáz licitharc bontakozott ki, amelyből az Apple Studios került ki győztesen, a mustra történetében rekordot jelentő 25 millió dollárt kínálva az alkotásért.

Az amerikai dokumentumfilmek közül a Summer Of Soul című alkotás, a The Roots nevű hiphop együttes tagjának, Ahmir "Questlove" Thompsonnak a munkája nyerte el a fődíjat. Az 1969-es harlemi kulturális fesztiválról szóló produkció a zsűri nagydíja mellett a közönségdíjat is megkapta.

A nemzetközi játékfilmes mezőny nagy nyertese Blerta Basholli Hive című alkotása volt, amely Heder filmjéhez hasonlóan – és a fesztivál történetében szintén először – a zsűri nagydíját, a közönségdíjat és a rendezői díjat is elnyerte. A film egy egyedülálló anyáról szól, aki a túlélésért küzd, miután férje eltűnik a koszovói háborúban.

A nemzetközi dokumentumfilmes mezőnyben a nagyrészt animációs Flee című alkotás nyerte el a zsűri nagydíját: a film egy meleg afgán menekült életéről szól.

A mezőny közönségdíját a Writing With Fire című alkotás kapta, amely India egyetlen, kizárólag dalit nők által működtetett újságjáról szól.

A virtuális ceremónia házigazdája Patton Oswalt komikus volt. A nyertesek egyebek között saját otthonaikban, vagy épp autóban ülve mondták el köszönőbeszédeiket.

Négyzetes kép a leadben: medium.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

David France: Isten hozott Csecsenföldön
Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
színház

Egy Don Juan a nappaliban?
A Magyar Nemzeti Balett Don Juan-előadásával folytatódik az Opera Otthonra
art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés