bezár
 

zene

2021. 02. 05.
Online koncertet ad a Cantemus Vegyeskar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online koncertet ad a Cantemus Vegyeskar A reneszánsz zeneszerzők alkotásai szerepelnek a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar idei első, online formában követhető koncertjén – közölte az MTI.

Szabó Soma karnagy az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban rögzített koncertet március 6-án láthatja és hallhatja a közönség.

A reneszánsz korszak zenealkotásait megidéző műsorban többek közt Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlande de Lassus, Giovanni Gabrieli, Tomás Luis de Victoria, Carlo Gesualdo, Thomas Tomkins és William Byrd műveit adják elő a kórustagok. A hangverseny érdekessége és különlegessége a hangzáson túl az, hogy az online közvetítés során a nézőknek lehetősége lesz a 360 fokos térélmény kihasználására, kamerájukat saját maguk irányíthatják mobiltelefonon, tableten vagy számítógépen. Így a koncerten mind az énekesek, mind a templom belső tere teljes egészében pásztázhatóak lesznek.

Az online közvetítés március 6-án este hat órától ingyenesen követhető a Cantemus kórus hivatalos YouTube-csatornáján és a www.cantemus.hu oldalon. Szabó Soma megjegyezte, a hangversennyel egy időben jelenik meg a kórus legújabb, Fresco című lemeze, mely a koncerten elhangzó műveket tartalmazza.

Négyzetes kép a leadben: papageno.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés