bezár
 

zene

2021. 02. 05.
Online koncertet ad a Cantemus Vegyeskar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online koncertet ad a Cantemus Vegyeskar A reneszánsz zeneszerzők alkotásai szerepelnek a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar idei első, online formában követhető koncertjén – közölte az MTI.

Szabó Soma karnagy az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban rögzített koncertet március 6-án láthatja és hallhatja a közönség.

A reneszánsz korszak zenealkotásait megidéző műsorban többek közt Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlande de Lassus, Giovanni Gabrieli, Tomás Luis de Victoria, Carlo Gesualdo, Thomas Tomkins és William Byrd műveit adják elő a kórustagok. A hangverseny érdekessége és különlegessége a hangzáson túl az, hogy az online közvetítés során a nézőknek lehetősége lesz a 360 fokos térélmény kihasználására, kamerájukat saját maguk irányíthatják mobiltelefonon, tableten vagy számítógépen. Így a koncerten mind az énekesek, mind a templom belső tere teljes egészében pásztázhatóak lesznek.

Az online közvetítés március 6-án este hat órától ingyenesen követhető a Cantemus kórus hivatalos YouTube-csatornáján és a www.cantemus.hu oldalon. Szabó Soma megjegyezte, a hangversennyel egy időben jelenik meg a kórus legújabb, Fresco című lemeze, mely a koncerten elhangzó műveket tartalmazza.

Négyzetes kép a leadben: papageno.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Baráti Kristóffal pályakezdésről, menedzselésről, külföldi lehetőségekről
A 2021. február 18-i előadások
King Weed: Let There Be Weed (2021)
A Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjéről

Más művészeti ágakról

art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj
film

Berlinale – sztárok nélkül
Se sztárok se közönség, így kezdődik a Berlinale
David France: Isten hozott Csecsenföldön
Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés