bezár
 

zene

2021. 02. 14.
Vasárnap folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar Szól a pálca-sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar Szól a pálca-sorozata Vasárnap folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar Szól a pálca című online sorozata, amelyben Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája szólal meg Hámori Máté vezényletével.

A Szól a pálca második epizódjában a karmester szerepével, a zenekari zenészek rigolyáival és egy próba lefolyásával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az interaktív koncert-streamet a Zeneakadémiáról közvetítik - közölte a zenekar az MTI-vel.

A zeneszerzőportrék-sorozatban március 6-án Rossini műveit hallhatja a közönség Tószegi Bernát klarinétművész közreműködésével és Dobszay Péter dirigálásával a Budapest Music Centerből, május 15-én Haydn művészete áll majd a középpontban Csizmadia Sándor trombitaművész közreműködésével, Hámori Máté vezényletével. Március 17-én Kakofónia - miért (nem) utáljuk a kortárs zenét? címmel Balogh Máté, Zombola Péter és Ott Rezső művei hangzanak el a szerzők jelenlétében. A koncert közönsége arra is választ kaphat, hogy mit lehet szeretni a zavaros, néhol bántó, vagy egyszerűen idegesítő harmóniákban, miért nem írnak a modernek szép dallamokat, és hogyan lehet értelmezni, élvezni a kortárs zenét.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 2021. február 19-i előadások
A Nemzeti Filharmonikusok Fehér éjszakák koncertjéről
King Weed: Let There Be Weed (2021)

Más művészeti ágakról

art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.
Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés