bezár
 

zene

2021. 02. 14.
Vasárnap folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar Szól a pálca-sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar Szól a pálca-sorozata Vasárnap folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar Szól a pálca című online sorozata, amelyben Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája szólal meg Hámori Máté vezényletével.

A Szól a pálca második epizódjában a karmester szerepével, a zenekari zenészek rigolyáival és egy próba lefolyásával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az interaktív koncert-streamet a Zeneakadémiáról közvetítik - közölte a zenekar az MTI-vel.

A zeneszerzőportrék-sorozatban március 6-án Rossini műveit hallhatja a közönség Tószegi Bernát klarinétművész közreműködésével és Dobszay Péter dirigálásával a Budapest Music Centerből, május 15-én Haydn művészete áll majd a középpontban Csizmadia Sándor trombitaművész közreműködésével, Hámori Máté vezényletével. Március 17-én Kakofónia - miért (nem) utáljuk a kortárs zenét? címmel Balogh Máté, Zombola Péter és Ott Rezső művei hangzanak el a szerzők jelenlétében. A koncert közönsége arra is választ kaphat, hogy mit lehet szeretni a zavaros, néhol bántó, vagy egyszerűen idegesítő harmóniákban, miért nem írnak a modernek szép dallamokat, és hogyan lehet értelmezni, élvezni a kortárs zenét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés