bezár
 

film

2021. 02. 18.
Lezárult egy nagy fejlesztési projekt
Címe: A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lezárult egy nagy fejlesztési projekt Az öt művészeti egyetem összefogásával jött létre 2016-ban UNI-V-ARTS Konzorcium, amely vissza nem térítendő európai uniós támogatással 2017 és 2020 között valósította meg „A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben” című fejlesztési projektet.

A fejlesztés célja a köznevelési intézmények – óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, alapfokú művészeti iskolák – művészetpedagógiai módszertani megújítása és művészeti eszköztárának bővítése volt, a méltányos és minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása a köznevelés eredményességének, hatékonyságának erősítése érdekében.

A UNI-V-ARTS Konzorcium tagjai közé tartozik a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

A projekt keretében a művészeti egyetemek szaktudásának felhasználásával, valamint számos művész és pedagógus bevonásával kerültek kidolgozásra új képzési módszertanok, művészeti képességfejlesztő nevelési-oktatási programok, tananyagok, módszertani segédletek, tanórán kívüli programok.

A 2020. november 12-ig tartó projekt országos hatókörű volt, több mint 450 köznevelési intézményben próbálták ki a projekt keretében kifejlesztett módszertant, több mint 1000 pedagógus vett részt továbbképzésekben, és több mint 1000 művészetpedagógiai munkát támogató program került lebonyolításra.

A projektről bővebb információ ezen a linken olvasható.


A kép forrása: UNI-V-ARTS Konzorcium

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés