bezár
 

film

2021. 02. 18.
Lezárult egy nagy fejlesztési projekt
Címe: A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lezárult egy nagy fejlesztési projekt Az öt művészeti egyetem összefogásával jött létre 2016-ban UNI-V-ARTS Konzorcium, amely vissza nem térítendő európai uniós támogatással 2017 és 2020 között valósította meg „A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben” című fejlesztési projektet.

A fejlesztés célja a köznevelési intézmények – óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, alapfokú művészeti iskolák – művészetpedagógiai módszertani megújítása és művészeti eszköztárának bővítése volt, a méltányos és minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása a köznevelés eredményességének, hatékonyságának erősítése érdekében.

A UNI-V-ARTS Konzorcium tagjai közé tartozik a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

A projekt keretében a művészeti egyetemek szaktudásának felhasználásával, valamint számos művész és pedagógus bevonásával kerültek kidolgozásra új képzési módszertanok, művészeti képességfejlesztő nevelési-oktatási programok, tananyagok, módszertani segédletek, tanórán kívüli programok.

A 2020. november 12-ig tartó projekt országos hatókörű volt, több mint 450 köznevelési intézményben próbálták ki a projekt keretében kifejlesztett módszertant, több mint 1000 pedagógus vett részt továbbképzésekben, és több mint 1000 művészetpedagógiai munkát támogató program került lebonyolításra.

A projektről bővebb információ ezen a linken olvasható.


A kép forrása: UNI-V-ARTS Konzorcium

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Más művészeti ágakról

A 2021. február 21-i előadások
Interjú Baráti Kristóffal pályakezdésről, menedzselésről, külföldi lehetőségekről
art&design

Hiányok viselete Hiányok viselete
Az Only Skin Deep kiállításról és a FERi feminista projektgaléria hiánypótló szerepéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés