bezár
 

színház

2021. 02. 18.
Pénteken nyílik meg a Látványtér 2021 című kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken nyílik meg a Látványtér 2021 című kiállítás Pénteken nyílik meg Látványtér 2021 címmel a magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai kiállítása a FUGA - Budapesti Építészeti Központban.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (Malát) kiállítása március 5-ig látható - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szkéné színház

A megnyitó és a tárlatvezetés pénteken 18 órától tekinthető meg a FUGA YouTube-csatornáján, a https://www.youtube.com/user/fugabudapest/videos linken. A megnyitón Balla Ildikó, a kiállítás kurátora, Zeke Edit, a Malát alelnöke és Erkel László Kentaur, a Malát elnöke mond köszöntőt. A kiállítást Forgách András író, forgatókönyvíró, dramaturg, műfordító nyitja meg, majd tárlatvezetést tart.

A magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai kiállítása az elmúlt két színházi évad alkotásaiból ad válogatást. Az alkotók által nevezett művek képet nyújtanak a magyar színházművészet elmúlt két évadának képző- és iparművészeti aspektusairól. A tárlat látvány-, díszlet- és jelmezterveket, előadásfotókat, makettfotókat, 3D-s grafikákat, videofelvételeket mutat be. A kiállítótérben minden alkotó anyaga egy-egy egységesen megtervezett felületen jelenik meg. Egy alkotó munkájáról 5-6 fotó látható. A kiállítás teljes anyaga további fotókkal gazdagítva a megnyitót követően elérhető lesz a Malát honlapján, a http://stagedesign.hu oldalon - mondta el Balla Ildikó az MTI-nek.

A kiállító művészek között van Antal Csaba, Bagossy Levente, Balázs Juli, Bartos Letícia, Bianca Imeldia Jeremias, Bozóki Mara, Bujdosó Nóra, Cziegler Balázs, Erkel László Kentaur, Füzér Anni, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Horváth Márk, Kálmán Eszter, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Kiss Beatrix, Kovács Andrea, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Orosz Klaudia, Rátkai Erzsébet, Szendrényi Éva, Szűcs Edit, Varjas Zsófi, Vereckei Rita és Zeke Edit. Továbbá a tárlaton versenyen kívül bemutatják a 2019-es Prágai Quadriennálé díjnyertes magyar kiállítását, a Végtelen dűne című alkotást, amely a legjobb kiállítás díját nyerte el az Országok és régiók szekcióban.

Balla Ildikó elmondta: a tárlat egyelőre nem látogatható, mivel a FUGA zárva van. A kiállítás díjátadóját - a járványhelyzet alakulásától függően - szintén online formában tarthatják meg március elején. Akkor fogják átadni a 2019-es, előző kiállításon odaítélt közönségdíjakat, továbbá az idei tárlat résztvevőinek kiadható Az év díszlettervezője és Az év jelmeztervezője szakmai díjat. Ezeket szavazás alapján ítélik oda: a kiállító tervezők döntik el, hogy melyik alkotást tartják az adott évben a legjobbnak.

A közönségdíjra a szervezők az idén is várják a szavazatokat a Malát honlapján. A tárlat anyaga a http://stagedesign.hu/bejegyzesek/latvanyter-2021-kiallitas linken érhető el. A tárlat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A képen a Látványtér 2021-en kiállító Antal Csabának a 2018-as Szegedi Szabadtéri Játékokra készült Rómeó és Júlia előadáshoz készített látványterve látható. Forrás: stagedesign.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében
színház

Virtuális? Mai és élő Virtuális? Mai és élő
A Textúra 2020 stream előadásáról
színház

Magára maradni jókor, jó helyen Magára maradni jókor, jó helyen
III. Richárd betiltva a Szkénében
színház

Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül
Othello a Katona József Színházban

Más művészeti ágakról

art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
film

Berlinale – sztárok nélkül
Se sztárok se közönség, így kezdődik a Berlinale
irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés