bezár
 

zene

2021. 02. 18.
Verdi-bemutató, áriaestek és kamarakoncert szerepel az Opera kínálatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Verdi-bemutató, áriaestek és kamarakoncert szerepel az Opera kínálatában A Don Carlos premierjének szombati fizetős közvetítése mellett az Opera énekes szólistái, valamint zenekari és énekkari művészei ingyenes műsorral várják a közönséget péntektől hétfőig az online térben.

A MaszkaBál pénteki adásában Kálnay Zsófia mezzoszoprán és Ujvári Gergely tenor válogatnak legkedvesebb áriáikból. A műsorban népszerű részletek hangzanak el Rossini, Donizetti, Verdi, Erkel, Gounod és Richard Strauss operáiból. Az ingyenes közvetítés 20 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón. Az előadás művészeti vezetője Tóth Erika, zongorán közreműködik Dallos Erika, a műsorvezető Gyüdi Melitta lesz.

Szombaton 20 órától Giuseppe Verdi operája, a Don Carlos bemutatója látható az Opera Otthonra fizetős streamsorozatában a jegy.hu felületén. Az új produkciót Frank Hilbrich állítja színpadra. Verdi az eredeti Schiller-drámát úgy öntötte zenébe, hogy a hangsúly az egyéni érzelmekre, lelki rezdülésekre került, amit még jobban hangsúlyoz a darab 1886-os ötfelvonásos, olasz nyelvű modenai változata, amelyet a Magyar Állami Operaház műsorára tűz. Frank Hilbrich új produkciójának címszerepét a világhírű tenor, Gaston Rivero alakítja, a további főszerepekben Bretz Gábor (II. Fülöp), Szegedi Csaba (Posa márki), Ádám Zsuzsanna (Valois Erzsébet), Gál Erika (Eboli hercegnő), Palerdi András (Főinkvizítor) és Gábor Géza (Egy szerzetes) látható. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) Kocsár Balázs vezényli.

Vasárnap Mozart, Rossini, Weber, Gounod, Bizet és Csajkovszkij operáiból válogat Miksch Adrienn szoprán és Horváth István tenor a MaszkaBálban. A közvetítés 20 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

A Tercett-Trió kamarakoncert-sorozat február 22-i műsorában az Opera énekkari művészei a dalköltészet egyik utolsó képviselőjének, a 118 éve épp ezen a napon elhunyt Hugo Wolfnak állítanak emléket. A zenekari művészek mester és tanítvány, Johann Christian Bach és Wolfgang Amadeus Mozart szerzeményeit, valamint Saverio Mercadante szerenádját tűzték műsorukra. Az ingyenes közvetítés 20 órától látható szintén az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

A fotó a Don Carlos egyik próbáján készült. Forrás: opera.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés