bezár
 

irodalom

2021. 02. 23.
Visszavonta az Arany Jánosnak és József Attilának tulajdonított iratokat az Antikvarium.hu
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszavonta az Arany Jánosnak és József Attilának tulajdonított iratokat az Antikvarium.hu Hétfő este levelet küldött feliratkozott felhasználóinak az Antikvarium.hu, melyben arról a tényről tájékoztat, hogy visszavonta az Arany Jánosnak és József Attilának tulajdonított iratokat az árverésről. Emlékezetes, korábban a prae.hu művészeti portálon Sárközi Éva írta meg, miért tartja hamisítványnak a József Attilával kapcsolatba hozott "Edit" című kéziratot.

Hétfőn a Petőfi Irodalmi Múzeumban történt meg az iratok szakértői áttekintése, vizsgálata. Ezt követően értesítette ügyfeleit az antikvárium.

„A kialakult tudományos véleménykülönbség miatt a József Attila ismeretlen „Edit” című versének kéziratát és a hozzá kapcsolódó Arany János által aláírt Ballagi Mór szótárat az Antikvárium.hu a 12. dedikált könyvek és kéziratok internetes árveréséről visszavonja. A tételek (003, 086) értékesítésére a minden kétséget kizáró vizsgálatok után kerülhet sor.”

Korábbi cikkeink a témában

Sárközi Éva: Szép remények. Hamisítvány lehet az árverésre bocsátott, József Attilának tulajdonított kézirat

Balogh Endre: Ha hamisították a József Attila-kéziratot, így tették. Avagy a szerkesztő bosszúja

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Vaktérkép
irodalom

Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés