bezár
 

irodalom

2021. 02. 23.
Megjelent az Év novellái antológia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megjelent az Év novellái antológia Megjelent az Év novellái antológia, az idei válogatásban szerepel a Petőfi Irodalmi Ügynökség Trianon 100 pályázatának nyertese, az erdélyi prózaíró Lokodi Imre Ölelni galagonyát című novellája is - közölte a Magyar Napló kiadó kedden az MTI-vel.

Immár huszadik éve jelennek meg a népszerű antológiák Az év novellái és Az év versei címmel, amelyek a magyar irodalmi élet színe-javát tárják az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemények mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb novelláiból és verseiből nyújtanak színvonalas, sokoldalú válogatást - tájékoztatta a kiadó az MTI-t.

Mint írják, az idei válogatásban olvasható a Petőfi Irodalmi Ügynökség Trianon 100 pályázatának nyertese, az erdélyi prózaíró Lokodi Imre Ölelni galagonyát című novellája. Szintén a gyűjteményben szerepel a rendszerváltás 30. évfordulójára meghirdetett Magyar Napló 30 című novellapályázat három fődíjasa, a győztes Horváth (EÖ) Tamás, a második helyezést elért Hajnal Csaba és a harmadik helyet szerző Miklya Luzsányi Mónika egy-egy műve is.

A Magyar Széppróza Napja, február 18. alkalmából megjelenő novellaantológiában szereplő szerzők Berta Zsolt, Burns Katalin, Egressy Zoltán, Ficsku Pál, Hajnal Csaba, Hegedűs Imre János, Horváth (EÖ) Tamás, Jánoki-Kis Viktória, Jászberényi Sándor, Juhász Zsuzsanna, Kontra Ferenc, Lokodi Imre, Lőrincz György, Major Eszter Anna, Majoros Sándor, Marosi Gyula, Mezey Katalin, Miklya Luzsányi Mónika, Milbacher Róbert, Mirtse Zsuzsa, Molnár Vilmos, Nagy Balázs, Nagy-Laczkó Balázs, Novák Valentin, Reisinger Attila, Sárfi N. Adrienn, Szalay Zoltán, Szántó T. Gábor, Száraz Miklós György, Szilágyi-Nagy Ildikó, Tamás Kincső, valamint Vári Attila.

A válogatás Erős Kinga és Bíró Gergely munkája.

Az Év novellái olyan antológia válogatás, amely az előző években magyar folyóiratokban megjelent szépirodalmi, szépprózai művekből válogat. Az alapkoncepció szerint az irodalmi művek kiválasztásánál döntő szempont a magyarság elmúlt évszázadi történetének, megpróbáltatásainak bemutatása, valamint a kisemberek sorsának ábrázolása. A gyűjteményben azonban szerepelnek szerelmes és szórakoztató tematikájú írások, az emberi kapcsolatok törékenységét bemutató novellák is - áll az összegzésben.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Legyen gyereknap Legyen gyereknap
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap
A Magyar Kultúra című kulturális folyóirat debütáló száma
irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról
irodalom

Mesterséges intelligencia és digitális örökség Mesterséges intelligencia és digitális örökség
A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium (DH-LAB) bemutatkozó online konferenciájáról

Más művészeti ágakról

gyerek

Bonyolultak a kamaszok? Bonyolultak a kamaszok?
Négy szerző - négy kamaszregény
gyerek

Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés