bezár
 

art&design

2021. 03. 03.
Kovács Ivó fényinstallációja a Ligthouse Galéria kirakatában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kovács Ivó fényinstallációja a Ligthouse Galéria kirakatában „Searchlight” címmel nyílik Kovács Ivó Ivó térspecifikus fényinstalláció kiállítása, amely március 5-től a debreceni Ligthouse Galéria kirakatában várja látogatóit.

Kovács Ivó térspecifikus fényinstallációját a galéria kiállító teréhez tervezte, különleges vizuális élményt nyújtva a látogatóknak. 

A virtuális új médiumok, mint a videomapping, igyekeznek a mesterséges távolságot eltűntetni, amely a kép és befogadója között húzódik, miközben arra is törekszenek, hogy a fizikai tér, a vetítési pont és a néző szempontját egyeztesse egymással a perspektíva szabályai szerint.

Searchlight egy virtuális labirintus optikai illúzióját idézi meg, egymásba nyíló absztrakt (fény) tereket tár néző elé.  Az üvegablakon a visszatükröződések a keresőfények. Átmenetileg be-bevilágítva a tér egyes részeit különleges látványt alkotnak.  Önmagunk keresésének allegóriájaként saját jelenünk és fényünk megélésére bíztatnak.

KOVÁCS Ivó / vizuális művész

Festőként diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Több mint 15 éve foglalkozik 3D animációval, épület-vetítéssel és videomappinggel. Európa szerte dolgozott kortárs tánc és színházi produkciókban és vj-ként live actekben. Alkotóként különböző vetített téralkotó technikákkal kísérletezik, korábban rendszeres előadó volt a Budapesti Metropolitan Egyetem Média Design Tanszékén.

Az alkotó munkáiról itt olvashatnak bővebben.

 

LIGHTHOUSE x Kovács Ivó: SEARCHLIGHT

A kiállítás 2020. március 5. és március 19. között tekinthető meg a Lighthouse Galéria kirakatában. 4024 Debrecen, Piac utca 67.

További információk itt találhatók az eseményről.

 

 A kép forrása: Lighthouse Galéria

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról
Beyond the Cloud című csoportos kiállítás: Schneider Ákos megnyitóbeszéde
art&design

Bonckést nyújtani a művésznek Bonckést nyújtani a művésznek
Milorad Krstić Das Anatomische Theater című kiállításmegnyitója a Kis Présházban
art&design

Mi a baj a posztmodernnel? Mi a baj a posztmodernnel?
Recenzió a Cynical Theories című könyvről
Egy Asztal Elmozdítása című lakáskiállítás margójára

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés