bezár
 

film

2021. 03. 07.
Berlinale: Ezüst Medve Fliegaufnak és Nagynak
A 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mind a két magyar film bekerült a díjazottak közé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlinale: Ezüst Medve Fliegaufnak és Nagynak Nagy Dénes a legjobb rendezésért megkapta az Ezüst Medvét a Természetes Fény című bemutatkozó alkotásáért. Kizlinger Lilla pedig a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat nyerte el a Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjében nyújtott alakításáért, a nemzetközi zsűri pénteki közleménye szerint. A legjobb filmért járó Arany Medvével Radu Jude román rendező Bad Luck Banging or Loony Porn munkáját tüntették ki.

A zsűri kiemelte, hogy Nagy Dénes munkája szembesíti a nézőt a passzivitás és az egyéni felelősségvállalás közötti kényszerre.

Kizlinger Lilla alakításáról pedig azt hangsúlyozták, hogy intenzív jelenlétével felszínre hozza a mélyrétegeit annak az epizódnak, amelyben szerepel.

A nemzetközi filmvilág egyik legnagyobb presztizsű fesztiválján kitűnő sikereket értünk el idén is. A  magyar filmszakma igazán büszke lehet, hiszen új tehetségek jutottak ki a filmfesztiválra és emellett a Természetes fény egy magyar alkotócsapat kezdeményezésére négy ország összefogásával, igazi koprodukcióként valósult meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés