bezár
 

film

2021. 03. 07.
Berlinale: Ezüst Medve Fliegaufnak és Nagynak
A 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mind a két magyar film bekerült a díjazottak közé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berlinale: Ezüst Medve Fliegaufnak és Nagynak Nagy Dénes a legjobb rendezésért megkapta az Ezüst Medvét a Természetes Fény című bemutatkozó alkotásáért. Kizlinger Lilla pedig a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat nyerte el a Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjében nyújtott alakításáért, a nemzetközi zsűri pénteki közleménye szerint. A legjobb filmért járó Arany Medvével Radu Jude román rendező Bad Luck Banging or Loony Porn munkáját tüntették ki.

A zsűri kiemelte, hogy Nagy Dénes munkája szembesíti a nézőt a passzivitás és az egyéni felelősségvállalás közötti kényszerre.

Kizlinger Lilla alakításáról pedig azt hangsúlyozták, hogy intenzív jelenlétével felszínre hozza a mélyrétegeit annak az epizódnak, amelyben szerepel.

A nemzetközi filmvilág egyik legnagyobb presztizsű fesztiválján kitűnő sikereket értünk el idén is. A  magyar filmszakma igazán büszke lehet, hiszen új tehetségek jutottak ki a filmfesztiválra és emellett a Természetes fény egy magyar alkotócsapat kezdeményezésére négy ország összefogásával, igazi koprodukcióként valósult meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Viktor Kosakovskiy: Gunda
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Darius Marder: Sound of Metal
Thomas Vinterberg: Még egy kört mindenkinek

Más művészeti ágakról

irodalom

Jól rontani Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap
Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
gyerek

Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés