bezár
 

film

2021. 03. 11.
BIDF Extra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
BIDF Extra A nagy sikerre való tekintettel idén is megtartják a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) Extra kiadását: március 10. és 15. között 30 versenyfilmet láthat a közönség az esemény weboldalán - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A versenyfilmek mellett a fesztivál stúdióbeszélgetései is visszanézhetők az esemény honlapján, valamint YouTube-csatornáján.

A szervezők tájékoztatása szerint nagy érdeklődés és figyelem követte a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeit a 7. BIDF-en.

Vasárnap este hirdették ki az idei fesztivál szakmai és közönségdíjait. Ebben az évben 30 film szállt versenybe, a szakmai díjakat nyolc kategóriában, a különdíjakat hat kategóriában hirdették ki.

A magyar alkotások közül két díjat kapott Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmje, különdíjat érdemelt ki Haragonics Sára és Dér Asia közös dokuja, az Anyáim története. A nemzetközi alkotások közül díjban részesült egyebek mellett Mehrdad Oskouei Örök árnyék című filmje, Sébastien Lifshitz Kislány vagyok (Little Girl) című alkotása, valamint David France Isten hozott Csecsenföldön (Welcome to Chechnya) című dokuja.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
J Blakeson: Fontos vagy nekem

Más művészeti ágakról

Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
irodalom

Egy szó megtisztítása Egy szó megtisztítása
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap
irodalom

A kislányunk arca A kislányunk arca
Mécs Anna novellája a Prae folyóirat spekulatív fikció témájú lapszámából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés