bezár
 

film

2021. 03. 11.
BIDF Extra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
BIDF Extra A nagy sikerre való tekintettel idén is megtartják a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) Extra kiadását: március 10. és 15. között 30 versenyfilmet láthat a közönség az esemény weboldalán - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A versenyfilmek mellett a fesztivál stúdióbeszélgetései is visszanézhetők az esemény honlapján, valamint YouTube-csatornáján.

A szervezők tájékoztatása szerint nagy érdeklődés és figyelem követte a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeit a 7. BIDF-en.

Vasárnap este hirdették ki az idei fesztivál szakmai és közönségdíjait. Ebben az évben 30 film szállt versenybe, a szakmai díjakat nyolc kategóriában, a különdíjakat hat kategóriában hirdették ki.

A magyar alkotások közül két díjat kapott Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmje, különdíjat érdemelt ki Haragonics Sára és Dér Asia közös dokuja, az Anyáim története. A nemzetközi alkotások közül díjban részesült egyebek mellett Mehrdad Oskouei Örök árnyék című filmje, Sébastien Lifshitz Kislány vagyok (Little Girl) című alkotása, valamint David France Isten hozott Csecsenföldön (Welcome to Chechnya) című dokuja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés