bezár
 

zene

2021. 03. 10.
Élő közvetetítésben Ilyia Gringolts
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Élő közvetetítésben Ilyia Gringolts A Liszt Ferenc Kamarazenekar a világon elsőként bemutatja 2020. március 10-i online hangversenyén Ilya Gringolts, világhírű hegedűművész Beethoven Diabelli-variációkra írt kamarazenei átiratát.

A koncert első felében Pavel Fischer „Mad Piper” névre hallgató 3. vonósnégyese mellett Leclair g-moll hegedűversenyét hallhatjuk. Ezután Beethoven Diabelli témájára szerzett zongora variációi kerülnek terítékre, ám Ilya Gringolts, az orosz származású hegedűművész vonószenekarra készült átiratában. Ilya Gringolts nem csupán koncertmesterként, hanem szólistaként is szerepet játszik a koncerten, melyet a közönség ingyenesen megtekinthet online közvetítésben.

A koncertről további információk ezen a linken érhetőek el.

Fotó: atempo.sk

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában
Az Ivan and the Parazol: Mást vártam című daláról
Születésének századik évfordulójára
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak

Más művészeti ágakról

art&design

Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan
Artus, Kapcsolótér – Bodóczky István: „Játsszuk azt, hogy meghaltunk”
art&design

Archivált otthonaink Archivált otthonaink
„Mikhail Bushkov & Olga Bushkova «ZRH»” című kiállításukról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés