bezár
 

zene

2021. 03. 26.
Élő közvetítés Daniel Hope nappalijából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Élő közvetítés Daniel Hope nappalijából Vasárnap este Fischer Iván és vendégei képviselik Magyarországot az ARTE Europe@Home sorozatában: az online műsor az Európai Unió országainak zenéjét mutatja be hétvégéről hétvégére – közölte a Budapesti Fesztiválzenekar.

Daniel Hope hegedűművész berlini lakásának nappalijába invitálja a tagországok képviselőit, ahol közösen meghallgatják, előadják kedvenc műveiket, amit egy beszélgetés követ a nemzeti zenei hagyományról. Március 28-án 19:00-kor Magyarország kerül terítékre a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván és Snétberger Ferenc gitárművész képviseletében. Az est folyamán hallhatjuk Fischer Iván Táncszvitjének két tételét, és Snétberger Ferenc improvizációját. Bejátszásról műsoron lesz még Lisztes Jenő cimbalommuzsikája, magyar népzenei részletek, a Scherzo Mahler VII. szimfóniájából a Budapest Fesztiválzenekar, illetve egy kórusmű a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium növendékeinek előadásában. 

Az angol nyelvű online műsor elérhető lesz a Budapesti Fesztiválzenekar Facebook oldalán vasárnap 19:00-tól, valamint 90 napig visszahallgatható a csatorna honlapján.

A kép forrása: facebook.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés