bezár
 

zene

2021. 03. 26.
Élő közvetítés Daniel Hope nappalijából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Élő közvetítés Daniel Hope nappalijából Vasárnap este Fischer Iván és vendégei képviselik Magyarországot az ARTE Europe@Home sorozatában: az online műsor az Európai Unió országainak zenéjét mutatja be hétvégéről hétvégére – közölte a Budapesti Fesztiválzenekar.

Daniel Hope hegedűművész berlini lakásának nappalijába invitálja a tagországok képviselőit, ahol közösen meghallgatják, előadják kedvenc műveiket, amit egy beszélgetés követ a nemzeti zenei hagyományról. Március 28-án 19:00-kor Magyarország kerül terítékre a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván és Snétberger Ferenc gitárművész képviseletében. Az est folyamán hallhatjuk Fischer Iván Táncszvitjének két tételét, és Snétberger Ferenc improvizációját. Bejátszásról műsoron lesz még Lisztes Jenő cimbalommuzsikája, magyar népzenei részletek, a Scherzo Mahler VII. szimfóniájából a Budapest Fesztiválzenekar, illetve egy kórusmű a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium növendékeinek előadásában. 

Az angol nyelvű online műsor elérhető lesz a Budapesti Fesztiválzenekar Facebook oldalán vasárnap 19:00-tól, valamint 90 napig visszahallgatható a csatorna honlapján.

A kép forrása: facebook.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Ivan and the Parazol: Mást vártam című daláról
Interjú Baráti Kristóffal pályakezdésről, menedzselésről, külföldi lehetőségekről
Színház otthonról - Amadeus a National Theatre at Home online közvetítésében

Más művészeti ágakról

Interjú Réti Iringóval, aki bábszínész szakon végzett a Színművészetin, most Berlinben él, de játszott már Debrecenben, Grazban, sőt Palermóban is
art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről
építészet

A fényűzés rabjai A fényűzés rabjai
Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés