bezár
 

színház

2021. 03. 28.
Fővárosi és vidéki színházak köszöntötték közönségüket videóüzenetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fővárosi és vidéki színházak köszöntötték közönségüket videóüzenetben Harmincegy budapesti és vidéki színház igazgatója köszöntötte a magyarországi színházak képviseletében közös Facebook-üzenetben a színházszerető közönséget szombaton a színházi világnap alkalmából.

Az üzenet bevezetőjében Kásler MIklós emberi erőforrások minisztere beszélt a művészek és a színházak jelentőségéről és mondott köszönetet a színészeknek az általuk végzett "értékteremtő, hagyományőrző, nemzeterősítő kulturális és művészeti munkáért".

Szkéné színház

A miniszter a közönségtől kitartást kért és segítséget a vírus elleni védekezésben a szabályok betartásával és oltásra regisztrálással, hogy ezzel is előmozdítsák a színházak újranyitását és a járvány legyőzését.

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója és Szirtes Tamás, a fővárosi Madách Színház vezetője is felidézte: a magyarországi színházi élet 1823-ban indult egy "színházépítési lánccal" a polgárosodó városokban, majd az elkövetkező 200 évben egymást követve alakultak "Budapesten és szinte az összes megyeszékhelyen varázslatos palotákban" az önálló társulatok.

"Nincs szebb annál, mint amikor az elsötétülő színházteremben telt ház előtt felmegy a függöny, kigyúlnak a fények és az eggyé váló közönség előtt színészek, énekesek és táncosok ... halált megvető bátorsággal elmondják, eléneklik, eljátsszák azt, ami a szívük-lelkük legmélyéből felszakad" - mondta Dörner György, az Újszínház vezetője.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatos gondolataikat is megosztották a megszólaló igazgatók. Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója kifejtette, rendkívüli nehéz helyzetben vannak színházak és a művészek, már csak azért is, mert elmarad a legfontosabb, a találkozás a nézőkkel.

Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház igazgatója köszönetet mondott a közönségnek a kitartásért, buzdításért és hűségért, hogy ezernyi módon nyilvánítják ki szeretetüket.

"Ebben a szorító, egymást nélkülöző időszakban mindnyájan összetartozunk és még jobban átérezzük, hogy a színház közönség nélkül, és hitünk szerint a közönség színház nélkül nem tud létezni" - fogalmazott Simon Lajos, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy előadás, ami önmagáról szól Egy előadás, ami önmagáról szól
Szécsi Noémi: Egyformák vagyunk
színház

Egy Don Juan a nappaliban?
A Magyar Nemzeti Balett Don Juan-előadásával folytatódik az Opera Otthonra
Interjú Vámosi Katalin operaénekessel, aki számára fontos az énektechnika, a magyar-, német- és franciaországi szakmai tapasztalatok és a családja

Más művészeti ágakról

építészet

A fényűzés rabjai A fényűzés rabjai
Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan
Artus, Kapcsolótér – Bodóczky István: „Játsszuk azt, hogy meghaltunk”
J Blakeson: Fontos vagy nekem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés