bezár
 

film

2021. 04. 07.
Vietnamban folytatódik a Budapest, ahol a szerelem kezdődik forgatása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vietnamban folytatódik a Budapest, ahol a szerelem kezdődik forgatása Sikeresen befejeződött a Budapest, ahol a szerelem kezdődik címmel készülő magyar-vietnami koprodukció magyarországi forgatása, a felvételek Vietnamban folytatódnak a járványhelyzettől függően - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-vel.

A 25 napos magyarországi forgatást követően Hanoiban és a vietnami fővároshoz közel eső hegyvidéken forgat majd tovább a nemzetközi stáb - olvasható az NFI közleményében.

A Nari Nguyen, Koltai-Nagy Balázs, Sütő András és Dzhuliya Lam főszereplésével készülő film két idősíkon, részben az 1970-es évek Budapestjén játszódik és párhuzamosan meséli el egy napjainkban játszódó szerelem kibontakozását és egy 1974-ben szövődő tragikus románc történetét. A fiatal Song Ha egy régi családi rejtély kinyomozására érkezik Vietnamból Budapestre, ahol Viktor személyében lelkes segítőre talál, egymás után tárják fel a nagyszülőkhöz kötődő titkokat, nem várt kalandokba keverednek, saját világképükkel és érzéseikkel megküzdve.

A szálak a szocialista világba és a háború sújtotta Vietnam életébe vezetnek vissza, amikor vietnami egyetemisták tanultak Magyarországon a két ország szoros barátságának köszönhetően. A szerelmes dráma hátterét Magyarország korhű helyszínei mellett a nálunk alig ismert, modern és hagyományőrző Vietnam adja.

Az NFI 298,9 millió forintos támogatásával, Szűcs Dóra rendezésében készülő film producerei György Lea és Sípos Anna, a koprodukció bemutatója várhatóan 2022-ben lesz.

A négyzetes képen A Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruház megnyitója, forrás: Wikipédia

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról
Zsolnai György: Spoiler. Esszék a minőségi sorozatok világáról

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Szolcsányi Ákossal új verseskötete kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés