bezár
 

irodalom

2021. 04. 11.
Szállj, költemény...
Mastercard VERSFUTÁR a Katona József Színház művészeivel a magyar költészet napja alkalmából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szállj, költemény... Budapest 2021. április 10. - Alkotótárs néven a napokban hirdette meg irodalmi ösztöndíjprogramját fiatal kortárs prózaírók és költők számára a Mastercard. Ennek apropóján a fizetéstechnológiai cég a budapesti Katona József Színházzal közösen, Szállj költemény... címmel versküldő kampányt indít a magyar költészet napja alkalmából a színház, a művészek és saját közösségi média felületein. 

A Katona öt népszerű színművésze: Ónodi Eszter, Pálmai Anna, Rezes Judit, Tasnádi Bence és Vizi Dávid mondják el kedvenc kortárs költőik (Bognár Péter, Demény Péter, Kemény Zsófi, Tóth Krisztina és Szabó T. Anna) egy-egy versét.  A verses videók szabadon megoszthatók és terjeszthetők a közösségi médiában. Sőt, a szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy a színészekhez hasonlóan készítsék el kedvenc versük saját feldolgozását, és osszák meg azt barátaikkal, ismerőseikkel a magyar költészet napján, amit József Attila születésnapján, április 11-én ünneplünk. 

„Évtizedes jó kapcsolat és partnerség fűz minket a Katonához. Közös hitvallásunk az innováció, ezért is sikeres ilyen régóta ez az együttműködés. Köszönjük az egész társulatnak, hogy a versküldő kezdeményezésben is azonnal mellénk álltak" - mondta a bejelentés kapcsán Szalkai Réka, a Mastercard Magyarország marketing igazgatója, majd hozzátette: “A Mastercard hosszú évek óta elkötelezett támogatója a kortárs magyar kultúrának, megújult programunk egyik fő célja a fiatal kortárs irodalom támogatása."  

“Örömmel csatlakoztunk a Mastercard VERSFUTÁR kezdeményezéséhez, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Katona és a Mastercard együttműködései során rendre innovatív és friss kulturális értékeket sikerül teremtenünk. Külön öröm számomra, hogy a színművészeink kortárs költők verseit mondják, hiszen régóta a szívügyünk a kortárs irodalom közvetítése a nézőink felé. Bízom benne, hogy a közönség ugyanolyan lelkesen fogadja és osztja meg a verses videókat, mint amilyen lelkesen mi készítettük.”  - tette hozzá Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója. 

Ónodi Eszter előadásában Szabó T. Anna: Eső című verse:
https://www.facebook.com/MasterCardMagyarorszag/videos/509103070096510

Tóth Krisztina Szilveszter című verse, előadja Pálmai Anna: 
https://www.facebook.com/katona.budapest/videos/1229100717550602

Kemény Zsófi : Libben című verse. Előadja: Rezes Judit:
https://www.facebook.com/katona.budapest/videos/2817657458509448

Tasnádi Bence előadásában Bognár Péter: „Hasonló hangulatú kép műteremben” című versének részletétei:
https://www.facebook.com/MasterCardMagyarorszag/videos/513858159606291

Demény Péter: Kert című verse. Előadja: Vizi Dávid
https://www.facebook.com/katona.budapest/videos/277854957312404
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés