bezár
 

zene

2021. 04. 13.
Indul a IV. Régizenei Nyári Akadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a IV. Régizenei Nyári Akadémia 2021. augusztus 4. és 10. között rendezik meg a IV. Régizenei Nyári Akadémiát Szentendrén – írja a szabolcsilles.hu.

A szervezők várják mindazokat a 14. életévüket betöltött zenészeket, akiket a régebbi korok zenekari és kamarazenei repertoárjának korhű, stílushű megszólaltatása érdekel. A kurzus fő célja egy lehetőség szerint „autentikus” vonós zenekari hangzáskép kidolgozása, valamint idén is lesz fuvola, ének, sőt improvizáció oktatás is. Természetesen kamaracsoportokban minden más hangszerest is szívesen látnak az akadémia szervezői. A kurzus ebben az évben is azt az egyedülálló lehetőséget kínálja énekesek számára, hogy hangszeresekkel együtt próbálhatják ki magukat a korai madrigál-repertoár előadásában és más kamaraformációkban. Az improvizációs foglalkozások mellett idén első alkalommal barokk oboisták és furulyások számára külön kurzust is hirdetnek. A jelentkezés historikus és modern hangszerekkel egyaránt lehetséges.

A Nyári Akadémia egy augusztus 3-án, Budapesten, a BMC-ben tartandó tanári koncerttel indul,  befejezésére pedig augusztus 10-én, a kurzus szentendrei helyszínén a hét során elsajátított zenekari és kamaradarabokból összeállított program prezentálásával kerül sor.

A kurzus tanárai Illés Szabolcs, Bereczki Julianna, Edőcs Fanni, Gaborjáni Szabó Kinga, Hegyi Barnabás, Robert de Bree, Gyurina Zsuzsanna, Bali János és Pétery Dóra lesznek. 

A részvételi díj a kurzus teljes idejére 30.000 Ft, amely tartalmazza a zenekari próbákat (napi 4 óra), a kamaraegyüttesekben való részvételt, kamaraórákat, egyéni hangszeres órákat, a historikus vonós hangszerekkel való aktív megismerkedési lehetőséget, continuós egyéni és kamaraórákat, a kurzus koncertjein, előadásain való ingyenes részvételt. 

További információért és a részletekért látogasson el ide!

Négyzetes kép a leadben: viewthevibe.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés