bezár
 

színház

2021. 04. 17.
A 33. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
Kisvárda nyári fesztiválja újra kinyitja kapuit a közönsége előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 33. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja Tavaly sem maradt el, a szervezők bíznak benne, hogy idén is megrendezhetik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját. Ha a körülmények is megengedik, 2021. június 18. és 26. között 3 helyszínen 15 versenyelőadást és 5 versenyen kívüli produkciót láthatunk a határon túli magyar színházakból.

Meghívást nyert a versenybe többek között a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Szedjetek szét című előadása, Mezei Kinga rendezésében; a Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Nórája, Botond Nagy rendezésben; és a Nagyváradi Szigligeti Színház előadásában, Gianina Cărbunariu: A tigris című előadása, amelyet Tóth Tünde állított színpadra. A nagy hagyományokkal bíró, immár 33. határon túli seregszemlén Arad, Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta is képviseli magát. A versenyprogramot idén is Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a fesztivál művészeti tanácsadója állította össze. A versenyelőadásokat minden nap egy szakmai beszélgetés keretében vesézik ki egy moderátor irányításával. A beszélgetésen részt vesznek az alkotók is, valamint a zsűri tagjai, a közönség soraiból pedig bárki számára nyitott, akit érdekel a színházművészet.

Szkéné színház

Nem maradhatnak el a szórakoztató kísérő előadások sem. A kisvárdai és környékbeli közönség kedvenc helyszínén, a szabadtéri Bagolyvárban idén 6 produkciót nézhetnek meg, köztük a kisvárdai születésű Nagy Sándor rendezésében Peter Shaffer: Rövidzárlat című fekete komédiáját. A megnyitó ünnepségen Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony népszínművéből készült előadást láthatjuk Vidnyánszky Attila rendezésében. A fesztivál Kiss Csaba Tajtékos dalok - Boris Vian-revüjével és az ünnepélyes díjátadással zárul.

A tigris
Fotó: Vigh László Miklós (Tigris című előadás) 

Tigris trailer: https://www.youtube.com/watch?v=72aQMIzvBgQ
Amikor telihold ragyog a turkáló felett trailer: https://vimeo.com/466113083

Teljes program a  honlapon és a Facebookon:
www.kisvarda.szinhaz.hu/fesztivál
https://www.facebook.com/events/907706746440624

Kövessék a fesztivál Facebook oldalát is, ahol részletesen is olvashatnak a programokról, a szervezés menetéről és bepillantást nyerhet a közönség a kulisszák mögé is.

A fesztivál támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Kisvárda város Önkormányzata. Médiatámogató: Friss FM Rádió, Kisvárda

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés