bezár
 

art&design

2021. 04. 25.
Idén ismét megrendezik a Gallery Weekend Budapestet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén ismét megrendezik a Gallery Weekend Budapestet A Gallery Weekend Budapestet (GWB) a Kortárs Galériák Egyesülete 2021. június 18–20-án, immár hetedik alkalommal rendezi meg. Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb művészeti eseménye, amely lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására. Szóljon ez a hétvége a hazai kortárs képzőművészetről és a bezártság lezárásáról, engedjük, hogy a művészet tegye, amit a legjobban tud: hasson ránk!  

„A kortárs művészet engem kifejez ki” – így szól az idei Gallery Weekend Budapest mottója. Ez nem csupán azt jelzi, hogy a művészet az egyik legmeghatározóbb önkifejezési forma, hanem egyben arra is rámutat, hogy itt és most még nagyobb szükségünk van arra, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amivel azonosulni tudunk. A pandémia idején még inkább felértékelődött önmagunk megértése, az érzékelés és ezáltal az egyediség fogalma. Többek közt ezekbe az alapvető értékekbe enged betekintést az idei esemény 14 kortárs galériája is – acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és a VILTIN.

A háromnapos nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozat helyt ad a legkülönlegesebb kiállításoknak, a rendhagyó galériatúráknak, vezetett tárlatvezetéseknek, amelyek napi két alkalommal, 5 túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a maximum 10 fős csoportokat.  A túrák szervezői az aktuális pandémiás előírásokat teljes mértékben figyelembe véve alakítják a programokat.

Mára világszerte számtalan nagyvárosban rendezik meg az eseményt és idén először London is csatlakozik a Gallery Weekend kortárs képzőművészeti közösségéhez.

További információ a Gallery Weekend honlapján és facebook oldalán elérhető.

                                                                              A kép forrása a Gallery Weekend honlapja.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés