bezár
 

irodalom

2021. 04. 27.
Mire ez a nap véget ér – „musical" (vetítés, premier)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mire ez a nap véget ér – „musical" (vetítés, premier) 2021. május 27-én 19 órától a Nyitott Műhelyben kerül sor Nyerges Gábor Ádám alternatív könyvbemutatója filmvetítésére.

Nyerges Gábor Ádám második, Mire ez a nap véget ér című regénye 2020-ban jelent meg a Prae Kiadónál. A mű szövegéből Deczki Sarolta a Könyvterasz hasábjain azt írta: „Hosszan lehetne még sorolni a hasonlóan ötletes, jó humorú, vicces jeleneteket, amelyekkel tele a regény. Frissek, maiak, erőlködés nélküliek ezek, akár még filmen is el lehetne képzelni őket”. Nyerges, mint szerzői Facebook-oldalán írta, már egy ideje zenékkel aláfestett, különleges felolvasóestet szeretett volna összeállítani, azonban a pandémia okozta korlátozások új útra terelték a projektet. „A lezárások aztán megoldották a dilemmát, ennek a még nem létező műfajnak, mint menet közben rájöttem, amúgy is a videós, előre rögzített karanténfelolvasás áll jobban, hát idén év elején nekikezdtem dolgozni rajta. Összességében: ez egy felolvasóest hosszúságú, virtuális felolvasóest, rövidebb részletekből, akár egyesített hatalmunkból a Bolygó Kapitánya, összeállítva. Vannak benne képi és zenei idézetek” – írta a szerző.

Végeredményben új keverékműfaj jött létre, melyben újrakontextualizált film- és tévésorozat-jelenetek, illetve a szerző által hangulatuk, de akár ihlető szerepük okán is az egyes részekhez párosított, aláfestő zeneszámok, valamint a felolvasás hármasa mutatják meg, milyen lenne egy „afféle félkomoly-félironikus »kicsi, sárga, de a mienk« jellegű tinidráma (…) egy annak egyébként intakt módon ellenálló regény szövegéből”.

A projekt keretében készült, egész estés film vagy felolvasóest hosszúságú videó márciusban előbb a szerző Facebook-oldalán (10 epizódban), majd teljes egészében is megnézhető volt karanténjainkból. A 2021. tavaszi nyitást megünneplendő azonban végre helyben, maszk alatt popkornt majszolva is megtekinthető a teljes musicalváltozat: 2021. május 27-én csütörtökön, 19 órától, a Nyitott Műhelyben (1123, Bp., Ráth György u. 4.). A belépés ingyenes, a könyv a helyszínen akciósan megvásárolható és dedikáltatható is lesz a szerzővel.

A musicalváltozat előzetese ide kattintva megtekinthető, a produkcióban felhasznált zenék listája alább olvasható, a „musical” egyes epizódjai pedig ezen a csatornán elérhetők.

A regényről bővebben a Prae Kiadó honlapján, illetve az F21-en Kalmár Balázs interjújából és Nyerges Gábor Ádám szerzői Facebook-oldaláról is tájékozódhat az érdeklődő olvasó.

Az esemény Facbook-eventje itt érhető el.

 

MIRE EZ A NAP VÉGET ÉR – „A MUSICAL”, soundtrack:

TOKYO POLICE CLUB: NATURE OF THE EXPERIMENT

TAKING BACK SUNDAY: STOOD A CHANCE

KAISER CHIEFS: MY LIFE

CATFISH AND THE BOTTLEMEN: KATHLEEN

TOKYO POLICE CLUB: IN A CAVE

THE ENEMY: AWAY FROM HERE

BLACKALICIOUS: CHEMICAL CALISTHENICS

BLOCK PARTY: BANQUET

THE NATIONAL: THE SYSTEM ONLY SLEEPS IN TOTAL DARKNESS

COLDPLAY: FIX YOU

PAULA COLE: I DON'T WANT TO WAIT

COLDPLAY: POSTCARDS FROM FAR AWAY

NINE BLACK ALPS: COSMOPOLITAN

THE ENEMY: WE'LL LIVE AND DIE IN THESE TOWNS

ARCTIC MONKEYS: I BET YOU LOOK GOOD ON THE DANCEFLOOR

CSS: RAT IS DEAD (RAGE)

THE DISTILLERS: THE HUNGER

THE STROKES: YOU ONLY LIVE ONCE

TOKYO POLICE CLUB: THE HARROWING ADVENTURES OF...

THE STROKES: SLOW ANIMALS

PLACEBO: SONG TO SAY GOODBYE

MINUS THE BEAR: LAST KISS

TOKYO POLICE CLUB: FAVOURITE COLOUR

THESE NEW PURITANS: WE WANT WAR

THE NATIONAL: START A WAR

SNOW PATROL: SET THE FIRE TO THE THIRD BAR

THE STROKES: REPTILIA

JUNIP: LINE OF FIRE

THE NATIONAL: VANDERLYLE CRYBABY GEEKS

JIMMY EAT WORLD: THE MIDDLE

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Amikor az igazságnak több arca van Amikor az igazságnak több arca van
Szvjatlana Alekszijevics: Nők a tűzvonalban, Helikon, 2020.
Háttérinterjú Nádori Lídia műfordítóval a fordítás folyamatáról, munkamódszerekről, a személyes ízlés, a kiadói profil és az olvasói igény viszonyáról, a fordítók sokszínűségéről

Más művészeti ágakról

gyerek

Berg Judittal és a két kis dínóval kampányol az UNICEF Magyarország Berg Judittal és a két kis dínóval kampányol az UNICEF Magyarország
Névre szóló levelet kaphatnak a mesehősöktől a 4-10 éves gyerekek
Thomas Vinterberg: Még egy kört mindenkinek
gyerek

Pagony kalandséta: szabadtéri kalandjáték a Pagonytól
Biztonságos, szabadtéri családi program


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés