bezár
 

zene

2021. 04. 29.
Újdonságokkal jön a Művészetek Völgye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újdonságokkal jön a Művészetek Völgye Amennyiben a járványhelyzet engedi, idén július 23. és augusztus 1. között megrendezésre kerül a Művészetek Völgye Fesztivál – közölte a Művészetek Völgye stábja a prae.hu művészeti portállal.

A Művészetek Völgye három különböző helyszínnel készül annak érdekében, hogy kisebb létszámban, szabadtéren tudják a látogatók élvezni a kulturális lehetőségeket. Számos irodalmi, színházi és képzőművészeti udvar nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, sőt, az opera rajongóknak is kedvez a stáb az Opera kamion érkezésével. Koncertet ad az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a Bohemian Betyars és Rúzsa Magdi, a hetvenötödik születésnapját ünneplő Hobo, valamint Plusz-Mínusz koncerttel készül a Quimby.

A szokásoknál több irodalmi program kerül megrendezésre, Taliándörögdön nyit udvart a Petőfi Irodalmi Múzeum, Vigántpetenden Vecsei H. Miklós és a Poket közösség. A Magyar Íróközösséggel a kapolcsi evangélikus templomban, Lackfi Jánossal pedig a Kaláka Versudvarban találkozhatunk. 

Hobo előadóestjeivel egy új, vigántpetendi helyszínen várja a rajongóit. Az Operaház jóvoltából szintén Vigántpetendre, kamionon érkezik Donizetti legnépszerűbb vígoperája, a Szerelmi bájitalt a csillagos ég alatt láthatja a közönség. A Recirquel a My Land című darabjával tér vissza a Völgybe, az Imre Zoltán Programnak köszönhetően további kortárs táncművészeket is megismerhet a közönség. Táncelőadásokkal, valamint a kortárs művészet és környezettudatosság kapcsolatát boncolgató programokkal a MANK Artporta is készül. A Völgyhétvégéken tesztelt új udvarukba, a kapolcsi Kalapos Kertbe hívják az alkotni vágyó látogatókat, itt látható majd Szőke András és Badár Sándor stand-up estje is.

Kapolcs új főterén a Nemzeti Filmintézet és a Művészetek Völgye közös Némafilmhez filmzenét! pályázatának döntős alkotói élőzenés filmvetítésen mutatják be zeneműveiket, ugyanitt esténként a százhúsz éves magyar film kínálatából vetítenek válogatott filmeket.

Új játékteret nyit tánccal, zenével, mesével a gyerekek számára a húsz éves Hagyományok Háza, a Muharay Népművészeti Szövetség programjai a Pest-Buda Udvarba költöznek, az esti koncertek előtt izgalmas napközbeni gyerekprogramokat szervez Kőbánya Udvara. A gyerekjogokról informál az Unicef Magyarország, Ébresztő-óra programjuk képzett önkéntesei és Fiatal Nagykövetei a Harcsa Veronika Udvarban tartanak interaktív foglalkozásokat.

A Művészetek Völgyére már elérhetőek az 5 és 10 napos bérletek, május 13-tól pedig háromnapos jegyek is megvásárolhatók lesznek.

A teljes program és további információk az alábbi linken érhetőek el.

Négyzetes kép a leadben: Művészetek Völgye

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés