bezár
 

art&design

2021. 05. 06.
Szombattól újra látogatható az Aquincumi Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombattól újra látogatható az Aquincumi Múzeum, az érdeklődőket a római hangulat mellett családi kalandtúrák és romkerti séták is várják - közölte az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park szerdán az MTI-vel.

A nyitás első ütemében a Régészeti Park, a Festőház és a Symphorus Mithraeum, valamint a régi múzeumi épületben látható Zseniális találmányok - Innovatív ötletek című időszaki tárlat fogadhatja a látogatókat. Az új kiállítási épület és a Fürdő Múzeum a továbbiakban is zárva tart - olvasható a közleményben.

Mint írják, hétvégén az intézmény ingyenesen látogatható. Szombaton az érdeklődők betekintést nyerhetnek többek között az ókori fürdők, műhelyek és boltok világába, valamint lesz szervezett séta is az aquincumi polgárvárosban. A családok számára tervezett kalandtúra alapjául szolgáló történet szerint a 2. században egy rabszolga átoktáblát készíttetett, amellyel az alvilági erőktől kért segítséget, hogy elégtételt vegyen a városi tanácson. A túrán induló játékosok feladata az átoktábla megtalálása és a sötét varázslat megszüntetése. A vasárnapi programokon az érdeklődők megismerhetik a romanizáció folyamatát, valamint az ókori polgárvárosok életét is.

Az Aquincumi Múzeumot és rendezvényeit csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük lévő kiskorúak látogathatják. Bővebb információk a www.aquincum.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés