bezár
 

zene

2021. 05. 11.
Ismét színpadon a Kelemen Kvartett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét színpadon a Kelemen Kvartett Május 20-án ismét színpadra lép a megújult Kelemen Kvartett a Bartók Tavasz keretében – olvasható a Müpa honlapján.

Közel három év szünet után, megújult formában lép színpadra a Kelemen Kvartett, bár Kelemen Barnabás és Kokas Katalin az elmúlt időszakban sem fordított hátat a műfajnak. Olyan nagyszerű muzsikusokkal alkottak alkalmi formációkat, mint a norvég Vilde Frang, a német Nicolas Altstaedt, a tajvani Mon Puo Lee vagy az orosz Dmitrij Szmirnov. A két frissen csatlakozott taggal, a görög hegedűművésszel, Jonian Ilias Kadeshával és az angol csellistával, Vashti Mimosa Hunterrel kiegészülve hosszú távú közös munkára vállalkoznak, ennek ékes bizonyságául két koncerten Bartók valamennyi vonósnégyesét megszólaltatják.

„A hat kvartett Bartóknál az életmű esszenciája”, e műfaj szerepe nála ugyanaz, mint „Beethovennél vagy Haydnnál. Én pedig itt élek, abban a közegben, ahol ezek a művek születtek, és nekem valóban anyanyelvem Bartók zenéje” –nyilatkozta néhány éve Kelemen Barnabás.

A koncerten elhangzik majd Bartók I., II. és III. vonósnégyese, közreműködik Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), valamint Vashti Mimosa Hunter (cselló). 

Az előadás május 20-án 19:30-tól tekinthető meg a Bartók Tavasz virtuális hangversenytermében.

Négyzetes kép a leadben: bartoktavasz.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés