bezár
 

art&design

2021. 05. 17.
Szabadtest-kultúra címmel nyílik kiállítás a Fest;tisztít Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítása nyílik Závorszky-Simon Márton képzőművésznek a Fest;tisztít Galériában. A kiállítás a Harmadik Birodalom archív fotóanyagát és művészetét dolgozza fel.

Závorszky képein keresztül a totalitárius társadalmak lélektanát és ambivalenciáját kutatta azáltal, hogy expresszív és szimbolikus módon újraalkotta a korabeli fotókat. Az életlehetőségek, a túlélési kompromisszumok, a társadalom polarizáltsága érdekelte elsősorban.

“Különösen foglalkoztatott Arno Breker, Hitler első számú szobrászának művészete, annak kettős megítélése és rehabilitálhatósága. Mindezt az anyagot pedig Gerhard Richter és Anselm Kiefer szellemiségével inspirálódva idéztem meg, így fogalmazódott meg a végső kritika.”

Závorszky-Simon Márton 1988-ban született Budapesten. 2015 óta tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek, 2019 óta Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. 2016-ban Ezüstgerely különdíjat és Kortárs Önarckép Biennálé fődíjat, 2019-ben Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat kapott. 2020-ban elnyerte a Gaál Imre Galéria 32.

A kiállítást Sinkó István képzőművész nyitja meg május 20-án csütörtökön 19 órakor, a Fest:tisztít Galériában. A kiállítás június 15-ig látogatható előzetes egyeztetéssel.

A képek a Fest;tisztít Galéria jóvoltából.

.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről
art&design

Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája
A Godot Labor „Fiktív Kiállításáról”
art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”

Más művészeti ágakról

Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
irodalom

De vajon mi az, ami rejtve marad? De vajon mi az, ami rejtve marad?
A Margó Irodalmi Fesztivál harmadik napja
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés