bezár
 

art&design

2021. 05. 17.
Szabadtest-kultúra címmel nyílik kiállítás a Fest;tisztít Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítása nyílik Závorszky-Simon Márton képzőművésznek a Fest;tisztít Galériában. A kiállítás a Harmadik Birodalom archív fotóanyagát és művészetét dolgozza fel.

Závorszky képein keresztül a totalitárius társadalmak lélektanát és ambivalenciáját kutatta azáltal, hogy expresszív és szimbolikus módon újraalkotta a korabeli fotókat. Az életlehetőségek, a túlélési kompromisszumok, a társadalom polarizáltsága érdekelte elsősorban.

“Különösen foglalkoztatott Arno Breker, Hitler első számú szobrászának művészete, annak kettős megítélése és rehabilitálhatósága. Mindezt az anyagot pedig Gerhard Richter és Anselm Kiefer szellemiségével inspirálódva idéztem meg, így fogalmazódott meg a végső kritika.”

Závorszky-Simon Márton 1988-ban született Budapesten. 2015 óta tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek, 2019 óta Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. 2016-ban Ezüstgerely különdíjat és Kortárs Önarckép Biennálé fődíjat, 2019-ben Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat kapott. 2020-ban elnyerte a Gaál Imre Galéria 32.

A kiállítást Sinkó István képzőművész nyitja meg május 20-án csütörtökön 19 órakor, a Fest:tisztít Galériában. A kiállítás június 15-ig látogatható előzetes egyeztetéssel.

A képek a Fest;tisztít Galéria jóvoltából.

.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés