bezár
 

art&design

2021. 06. 02.
Több mint 160 pályamű a Kertész Másként pályázaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 160 pályamű a Kertész Másként pályázaton Több mint 160 pályamű érkezett a Kertész Imre Intézet és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) Kertész Másként című alkotói pályázatára.

A Nobel-díjas magyar író halálának ötödik évfordulója alkalmából meghirdetett pályázat május 31-én lezárult. A kiírás célja az volt, hogy Kertész Imre kiemelkedő irodalmi öröksége a kortárs alkotóművészet nyelvén szólaljon meg.

A pályázatra olyan új művekkel lehetett jelentkezni, amelyek egy Kertész Imre-idézetet felhasználva születtek meg. Főként festőművészeket és grafikusművészeket ihletett meg a Kertész-életmű, de születtek fotóművészeti alkotások és kisplasztikák is.

A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el, a június végi eredményhirdetést követően az első három helyezett a Kertész Imre Intézet pénzjutalmában részesül. A beküldött alkotásokból katalógus készül, a legjobb pályaműveket pedig a Kertész Imre Intézet és a MANK közös kiállításon is bemutatja.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Kereszt a világ végén Kereszt a világ végén
Keresztes Zoltán oroszországi fényképeiről
art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről
art&design

Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája
A Godot Labor „Fiktív Kiállításáról”
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
A Margó Fesztivál záró napja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés