bezár
 

színház

2021. 06. 03.
Klasszikus darabokkal indítja első évadát az Art-Színtér
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Klasszikus darabokkal indítja első évadát az Art-Színtér Új produkciós iroda kezdi meg működését Art-Színtér néven, amelynek célja, hogy a színházi kultúrát széles körben népszerűsítse olyan helyeken is, ahol a közelben nem érhető el kőszínházi előadás. Az első évad klasszikus szerzők darabjaival indul.

Olyan szerzők műveit mutatják be, mint Molnár Ferenc, valamint Eric Assous, Terrence McNally és Leonard Gershe - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, az Art-Színtér a pandémia időszaka alatt született, missziója, hogy professzionális színházi előadásokat hívjanak életre, amelyek minőségi, tartalmas szórakozást nyújtanak, valamint könnyen utaztathatók, így az ország bármely pontjára eljuthatnak.

Az Art-Színtér első évadában két premierrel jelentkezik. Csiby Gergely első rendezése, Leonard Gershe A pillangók szabadok című vígjátéka június 2-án látható Hegyi Barbara, Szántó Balázs és Mosolygó Sára főszereplésével. Az előadás zenéjét Wunderlich József szerezte. A történet szerint a jómódú családból származó Don anyja fullasztó szeretete elől menekül az önállóságba, a forgószél természetű Jill pedig a színésznővé válás rögös útján indul el. Jill és Don találkozása nem várt meglepetést tartogat és a két fiatal között kapcsolat szövődik. Az együtt töltött néhány óra mindhárom szereplő életét gyökeresen átformálja – olvasható a darab ismertetőjében.

Június 8-tól Vass György rendezésében láthatja a közönség Molnár Ferenc klasszikusát, A testőrt. A főbb szerepekben Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Kútvölgyi Erzsébet és Dolmány Attila látható.

A bemutatókat a Bethlen Téri Színházban tartják. A nyár folyamán az Agria Nyári Játékokon, valamint a 30. Művészetek Völgye Fesztiválon is vendégszerepel produkcióival az Art-Színtér.

Szeptemberben Dicső Dániel rendezésében, Ullmann Mónika és Makranczi Zalán főszereplésével Terrence McNally Ketten egyedül című darabját mutatják be, valamint látható lesz Halasi Imre rendezésében Jakab Csaba, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály alakításában Eric Assous Mesterhármas című színműve is.

Az előadásokról további információ az alábbi felületen érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Nehéz idők, nehéz emberek Nehéz idők, nehéz emberek
Andrew Bovell: Ha elállt az eső, Guelmino Sándor rendezésében
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában
színház

Vers – színház – film 2.: Lassulóban Vers – színház – film 2.: Lassulóban
A Szavalóverseny 2. része a Katona K:ortárs-sorozatában
színház

Egy előadás, ami önmagáról szól Egy előadás, ami önmagáról szól
Szécsi Noémi: Egyformák vagyunk

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
A Margó Fesztivál záró napja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés