bezár
 

színház

2021. 06. 03.
Klasszikus darabokkal indítja első évadát az Art-Színtér
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Klasszikus darabokkal indítja első évadát az Art-Színtér Új produkciós iroda kezdi meg működését Art-Színtér néven, amelynek célja, hogy a színházi kultúrát széles körben népszerűsítse olyan helyeken is, ahol a közelben nem érhető el kőszínházi előadás. Az első évad klasszikus szerzők darabjaival indul.

Olyan szerzők műveit mutatják be, mint Molnár Ferenc, valamint Eric Assous, Terrence McNally és Leonard Gershe - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, az Art-Színtér a pandémia időszaka alatt született, missziója, hogy professzionális színházi előadásokat hívjanak életre, amelyek minőségi, tartalmas szórakozást nyújtanak, valamint könnyen utaztathatók, így az ország bármely pontjára eljuthatnak.

Az Art-Színtér első évadában két premierrel jelentkezik. Csiby Gergely első rendezése, Leonard Gershe A pillangók szabadok című vígjátéka június 2-án látható Hegyi Barbara, Szántó Balázs és Mosolygó Sára főszereplésével. Az előadás zenéjét Wunderlich József szerezte. A történet szerint a jómódú családból származó Don anyja fullasztó szeretete elől menekül az önállóságba, a forgószél természetű Jill pedig a színésznővé válás rögös útján indul el. Jill és Don találkozása nem várt meglepetést tartogat és a két fiatal között kapcsolat szövődik. Az együtt töltött néhány óra mindhárom szereplő életét gyökeresen átformálja – olvasható a darab ismertetőjében.

Június 8-tól Vass György rendezésében láthatja a közönség Molnár Ferenc klasszikusát, A testőrt. A főbb szerepekben Járó Zsuzsa, Debreczeny Csaba, Kútvölgyi Erzsébet és Dolmány Attila látható.

A bemutatókat a Bethlen Téri Színházban tartják. A nyár folyamán az Agria Nyári Játékokon, valamint a 30. Művészetek Völgye Fesztiválon is vendégszerepel produkcióival az Art-Színtér.

Szeptemberben Dicső Dániel rendezésében, Ullmann Mónika és Makranczi Zalán főszereplésével Terrence McNally Ketten egyedül című darabját mutatják be, valamint látható lesz Halasi Imre rendezésében Jakab Csaba, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály alakításában Eric Assous Mesterhármas című színműve is.

Az előadásokról további információ az alábbi felületen érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Üvegcipő a Vígszínházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés