bezár
 

zene

2021. 06. 09.
IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny / 1. Elődöntő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny / 1. Elődöntő A versenyt augusztus 30-án 18 órától követhetik az érdeklődők a Solti Teremben – írja a zeneakademia.hu.

A Zeneakadémia idén negyedszer rendezi meg a Marton Éva professor emeritával közösen életre hívott nagyszabású nemzetközi énekversenyt Budapesten, ahová a feltörekvő operaénekes-generáció legjobbjait várják. A verseny négyfordulós, az online előválogatóhoz videófeltételeket töltöttek fel a jelentkezők: egy barokk és egy más korszakból származó szabadon választott áriát. A Marton Éva vezette előzsűri döntéséről néhány héten belül tájékoztatta a továbbjutottakat a verseny titkársága. A 2020-as élő fordulókat azonban el kellett halasztani a vírushelyzet miatt, így azokat majdnem egy évvel később, 2021 őszén rendezi meg a Zeneakadémia. Az őszi élő fordulókba bekerülő versenyzők egy Liszt-dal és hét ária előadásával készülnek a megmérettetésre. A verseny szervezői remélik, hogy 2021. augusztus 29. és szeptember 5. között már a nagyközönséget is vendégül láthatják a Zeneakadémián, emellett azonban az élő internetes közvetítésnek köszönhetően Magyarország és a világ minden pontjáról követhetik majd a versenyt az érdeklődők.

A koncertre a belépés díjtalan a terem befogadóképességének határáig.

Fotó: Marton Éva Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés