bezár
 

zene

2021. 06. 11.
A német barokk a Régi Zenei Napok témája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A német barokk a Régi Zenei Napok témája A német barokk az idei Régi Zenei Napok témája, a rendezvénynek  július 3–10. között Vác és a gödöllői kastély ad otthont.

A 18. század óta elfeledett mű, Stölzel Passiója szólal meg az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus fesztiválnyitó estjén július 3-án Vácon. A fesztiválon a mesterkurzusok mellett idén gyerekeknek szóló Zenei Kalandtábor is lesz, a pedagógusok pedig továbbképzésen sajátíthatnak el új tanítási módszereket.     

A 37. Régi Zenei Napok rendezvényen számos professzor - Kovács Ágnes és Elisabeth Scholl (ének), Balogh Vera (fuvola), Baranyay Piroska (barokk cselló),  Csu-seng Fang (furulya), Simon Standage (hegedű), Malcolm Bilson (fortepiano), valamint Vashegyi György (kamarazene) - tart mesterkurzust Vácon.     

Idén Gödöllő is csatlakozik a programhoz, július 5-én és 7-én a Királyi Kastély Díszteremében adnak koncertet a mesterkurzusok tanárai. Találkozások címmel július 4-én kötetlen szabadtéri zenei programok várják az érdeklődőket, július 6-án zenés irodalmi "szurka-piszka" hallható Ha Bach és Handel találkoztak volna címmel Szabó Sipos Barnabás és Kautzky Armand előadásában.     

Július 8-án a Capella Savaria Telemann-művet ad elő Bertalan Andrea fuvolaművésznő és Kalló Zsolt hegedűművész közreműködésével. A zárónapon, a váci Püspöki Palota Dísztermében a hallgatók koncertjével, a Barátok templomában a Helsinki Barokk Zenekar és a Purcell Kórus koncertjével búcsúzik a 2021-es Régi Zenei Napok.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés