bezár
 

zene

2021. 06. 11.
Világsztárok adnak koncertet az újranyitó MÜPA-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Világsztárok adnak koncertet az újranyitó MÜPA-ban Zubin Mehta, Gyenyisz Macujev, Avishai Cohen, Janine Jansen, Snétberger Ferenc, Pat Metheny és még számos világsztár ad koncertet idén nyáron, valamint a 2011/2022-es évadban az újranyitó Müpában. A szezon művésze Baráth Emőke, együttese pedig a Győri Balett lesz.

"Kreativitás, minőség és a megújulás képessége - ezek az értékek mindig is meghatározóak voltak a Müpa számára, a mögöttünk álló időszak azonban még inkább megerősített minket abban, hogy milyen fontos mindez, ennek jegyében tervezzük az újraindulást is. A nyári programok sora június 24-től július 5-ig tart operával, kamarazenével, újcirkusszal és dzsesszel."- ismertette a terveket Káel Csaba, a Müpa nemrég újabb öt évre kinevezett vezérigazgatója.

Az idén 16 éves Müpa fokozatos nyitásra készül. Az újraindulásra vonatkozó kutatás eredményeivel összhangban a nyári időszakban nézőtéri helykihagyással, maszkot viselve és védettségi igazolvánnyal élvezhetőek a Müpa programjai, ősztől a tervek szerint az első kettőre már nem lesz szükség.

Júniusban érkezik a Müpába Elina Garanca, két produkcióval, a My Land és Solus Amor című előadással tér vissza a Recirquel, a hangszer hazai virtuózai Tartini, Corelli és Vivaldi műveit játsszák a Trumpetissimo trombitagálán, az idei évadot pedig Wynton Marsalis koncertje zárja.

A Müpa 2021/2022-es évadának indításaként augusztus 15-én Rudolf Buchbinderrel, a Maggio Musicale Fiorentino Zenekara élén tér vissza Budapestre a 85 esztendős karmesterlegenda, Zubin Mehta. Puccini Toscájának koncertszerű előadásában énekel augusztus 29-én Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, jön a Les Arts Florissants és William Christie, Yolanda Auyanet, Anais Constans, John Osborn, és a Le Concert Spirituel is.

Az új évadban is számos műfaj kiválóságai váltják egymást az operától a táncművészeten, világzenén, könnyűzenén és újcirkuszon át az irodalomig, érkezik többek közt Anoushka Shankar, a hússzoros Grammy-díjas dzsesszgitáros, Pat Metheny, visszatér Avishai Cohen és Jacob Collier is. Augusztustól kültéri színpaddal JazzTime néven várja a közönséget a Müpa nyárzáró-évadnyitó dzsesszfesztiválja.

A Müpa 2021/2022-es évadának művésze a régizene műfajának egyik nemzetközileg is elismert csillaga, Baráth Emőke. Az évad együttese rendhagyó módon, 2020 után ismét a Győri Balett lesz, hogy a pandémia sújtotta évben elmaradt műveket megmutathassa a nézőknek a társulat. 

A Müpa a 2021/2022-es szezonra bérleteket nem kínál, egyesével értékesíti előadásait. A nyári programokra a nagyközönség számára hétfőn 10 órától, az új évad előadásaira június 24-én 10 órától nyílik meg a jegyvásárlás lehetősége. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
lemezismertető
Ranaldo-Jarmusch-Urselli-Pándi: S/T, 2019; Churning of the Ocean, 2021 – Trost Records
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Addig jó, amíg van hova tekintenünk felfelé Addig jó, amíg van hova tekintenünk felfelé
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés