bezár
 

színház

2021. 06. 22.
A verseké lesz a főszerep a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Múzeumok éjszakája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A verseké lesz a főszerep a Bajor Gizi Színészmúzeumban A verseké lesz a főszerep június 26-án este, a Múzeumok éjszakáján a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol az Egyetemi Színpad legendás estjeit is felidézik. A program fő helyszíne a Bajor-villa kertje.

A múzeum Latinovits Zoltán színművészről ősszel nagyszabású kiállításon emlékezik meg, ehhez kapcsolódóan június 26-án este a verseké lesz a főszerep - olvasható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, a versmondás Latinovits Zoltán életművének egyik meghatározó eleme. E témát járják körül, felidézve az Egyetemi Színpad történetének meghatározó, mára legendássá vált előadóestjeit.

Négy helyszínen, színészekkel és középiskolás fiatalokkal elevenítik föl Latinovits Zoltán, Mezey Mária és Cserhalmi Anna Izgága Jézusok című összeállítását, Mensáros László XX. század című vallomását, Berek Kati József Attila- és Nagy László-versekből szerkesztett zenés estjét.

Az egyes helyszíneken színészek mondanak verseket, valamint középiskolás fiatalok egyéni látásmódban megfogalmazott versértelmezéseiket mutatják be.

Az elhangzó versek mellé kamarakiállítást és beszélgetést kínálnak, amelyek az Egyetemi Színpad jelentős pillanatait elevenítik föl. Az eseményen fellép Sebő Ferenc énekes, dalszerző, népzenekutató is.

A múzeum kiállításait közismert művészekkel járhatják be az érdeklődők. A Róna Viktor életművét bemutató, Herceg a vasfüggöny mögül című tárlatban a kiállítás látványtervezőjével, Csanádi Judittal és Szakály György táncművésszel találkozhatnak a látogatók.

A Bács Ferenc-kamarakiállításban előadás- és filmrészletek láthatók a művész főszereplésével - olvasható a közleményben.

Mint írják, a havonta online formában jelentkező Fényből szőtt mesék című sorozat visszaköltözik a villába, és varázslatos Szent Iván-éji történettel ismerteti meg a közönséget a két közreműködő: Kecskés Karina színművész, drámapedagógus és Fehérváry Lilla előadóművész.

A múzeumok éjszakája összes rendezvényén csak védettségi igazolvánnyal vagy a védettséget igazoló applikáció felmutatásával lehet részt venni. Karszalag a helyszínen megvásárolható a múzeum nyitvatartási ideje alatt.

Kép forrása: Múzeumok Éjszakája hivatalos Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban

Más művészeti ágakról

irodalom

Elveszett fiúk Elveszett fiúk
Ben Lerner: Az iskola Topekában - 21. Század Kiadó
Badits Ákos: Űrpiknik


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés