bezár
 

zene

2021. 07. 01.
Tangók a Várkert Bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tangók a Várkert Bazárban A száz éve született Astor Piazzolla legnépszerűbb tangói, valamint a műfajban alkotó más zeneszerzők művei szólalnak meg pénteken a budapesti Várkert Bazárban.

A zenei világ idén ünnepli Astor Piazzolla születésének századik évfordulóját, akinek nevéhez fűződik többek között a tangó műfajának megújítása, és annak a modern klasszikus zene szintjére emelése.

A pénteki koncerten nemcsak Piazzolla legnépszerűbb tangói, hanem a műfajban egykor, vagy épp a mai napig is alkotó zeneszerzők művei szólalnak meg Budai László táncművész koreográfiáival.

Az esten a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Volver La Vida együttes, Budai László és Pirity Andrea táncművész, valamint Pétery Melinda balettművész lép színpadra Thomas Herzog vezényletével. Az elhangzó zenékről és szerzőikről Becze Szilvia, a Bartók Rádió műsorvezetője mesél majd.

A koncert közönségének alkalma lesz összehasonlítani a Piazzolla által forradalmasított tango nuevót, azaz új tangót a korábbi korok olyan slágereivel, mint az Egy asszony illatából is ismerős Por una cabeza, Carlos Gardel szerzeménye. Az est egyéb meglepetéseket is tartogat a spanyol zarzuelák és más egzotikus latin-amerikai dalok és táncok világából.

További információk a Várkert Bazár honlapján

A képen Astor Piazzolla látható. Forrás: Sadler's Wells Blog

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról

Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés