bezár
 

zene

2021. 07. 03.
Jonathan Cohen, Vashti Mimosa Hunter és Kovács Ágnes a Fesztivál Akadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jonathan Cohen, Vashti Mimosa Hunter és Kovács Ágnes a Fesztivál Akadémián Többek között Haydn, Telemann és Bach-művek is felcsendülnek a két brit zenész és a magyar szopránénekes előadásában július 18-án 19:30-tól a Zeneakadémia Nagytermében.

Nincs kamarazenei fesztivál barokk zene nélkül, és nincs Fesztivál Akadémia Budapest napjaink egyik legjelentősebb barokk zenésze, Jonathan Cohen fellépése nélkül. Heinrich Ignaz von Biber Battalia című humoros darabja az 1673-as bécsi karneváli ünnepségekre készült, a bor istenének szól az ajánlása, és van benne minden a harci ricsajtól a részeg dínomdánomig. Georg Philipp Telemann Don Quijote-szvitje Cervantes regényhősének egyetlen napját beszéli el a hangszeres zene nyelvén, a szélmalmok, Sancho Panza és Dulcinea éppúgy megjelennek benne, mint a spanyol lovag nevezetes lova, Rosinante, illetve szolgájának ügető szamara. Ha a fesztivál mottója „Családfák”, és barokk zenéről beszélünk, nem maradhat ki programból a Bach-család. A koncerten az angyali hangú Kovács Ágnes három menyegzői áriát énekel, kettőt Johann Sebastian Bachtól, egyet pedig a „nagy Bach” generációval idősebb másodunokatestvérétől. És hogy ne csak barokk művek hangozzanak el a koncerten, arról a sokszorosan díjnyertes Trio Gaspard tagjai gondoskodnak: a koncert nyitószámaként egy kései, Beethovent előlegző Haydn-triót adnak elő, majd Janáček Tündérmese című, a szó szoros és átvitt értelmében is varázslatos darabját hallhatjuk Vashti Mimosa Hunter szólójával.

Fazekas Gergely zenetörténész a koncertet megelőzően 18.30-tól műismertető előadást tart a koncert programja kapcsán az I. előadóteremben. Az előadás a 19.30 órai hangversenyre vásárolt jeggyel látogatható.

Élő online közvetítés a Fesztivál Akadémia és a Zeneakadémia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, a Fesztivál Akadémia honlapján, a Zeneakadémia Online Koncertterméből, valamint a Papageno honlapján.

Jegyek és további információk a Zeneakadémia honlapján érhetők el. 

Kép forrása: Zeneakadémia 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről
zene

Egy üres szoba megtöltése Egy üres szoba megtöltése
Magánbeszélgetés Király Ernő avantgárd zeneszerzővel* (születésének 102ik, halálának 14ik évében)
Interjú Boldoczki Gáborral pályakezdésről, menedzsmentről, a művészi felelősségvállalásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés