bezár
 

zene

2021. 07. 03.
Jonathan Cohen, Vashti Mimosa Hunter és Kovács Ágnes a Fesztivál Akadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jonathan Cohen, Vashti Mimosa Hunter és Kovács Ágnes a Fesztivál Akadémián Többek között Haydn, Telemann és Bach-művek is felcsendülnek a két brit zenész és a magyar szopránénekes előadásában július 18-án 19:30-tól a Zeneakadémia Nagytermében.

Nincs kamarazenei fesztivál barokk zene nélkül, és nincs Fesztivál Akadémia Budapest napjaink egyik legjelentősebb barokk zenésze, Jonathan Cohen fellépése nélkül. Heinrich Ignaz von Biber Battalia című humoros darabja az 1673-as bécsi karneváli ünnepségekre készült, a bor istenének szól az ajánlása, és van benne minden a harci ricsajtól a részeg dínomdánomig. Georg Philipp Telemann Don Quijote-szvitje Cervantes regényhősének egyetlen napját beszéli el a hangszeres zene nyelvén, a szélmalmok, Sancho Panza és Dulcinea éppúgy megjelennek benne, mint a spanyol lovag nevezetes lova, Rosinante, illetve szolgájának ügető szamara. Ha a fesztivál mottója „Családfák”, és barokk zenéről beszélünk, nem maradhat ki programból a Bach-család. A koncerten az angyali hangú Kovács Ágnes három menyegzői áriát énekel, kettőt Johann Sebastian Bachtól, egyet pedig a „nagy Bach” generációval idősebb másodunokatestvérétől. És hogy ne csak barokk művek hangozzanak el a koncerten, arról a sokszorosan díjnyertes Trio Gaspard tagjai gondoskodnak: a koncert nyitószámaként egy kései, Beethovent előlegző Haydn-triót adnak elő, majd Janáček Tündérmese című, a szó szoros és átvitt értelmében is varázslatos darabját hallhatjuk Vashti Mimosa Hunter szólójával.

Fazekas Gergely zenetörténész a koncertet megelőzően 18.30-tól műismertető előadást tart a koncert programja kapcsán az I. előadóteremben. Az előadás a 19.30 órai hangversenyre vásárolt jeggyel látogatható.

Élő online közvetítés a Fesztivál Akadémia és a Zeneakadémia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, a Fesztivál Akadémia honlapján, a Zeneakadémia Online Koncertterméből, valamint a Papageno honlapján.

Jegyek és további információk a Zeneakadémia honlapján érhetők el. 

Kép forrása: Zeneakadémia 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés