bezár
 

zene

2021. 07. 05.
A Kecskemét Táncegyüttes is a VI. World Folkloriadán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kecskemét Táncegyüttes is a VI. World Folkloriadán A Kecskemét Táncegyüttes képviseli Magyarországot a VI. World Folkloriada népművészeti világtalálkozón, amelyet az oroszországi Baskíriában rendeznek meg július 3. és 10. között, 37 ország 200 nemzetisége mintegy 1500 képviselőjének részvételével.

A World Folkloriadát a Nemzetközi Folklórfesztiválok Szövetsége (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) rendezi meg négyévenként más-más országban. Oroszország az első alkalommal ad otthont a világtalálkozónak, melyet korábban Hollandiában, Japánban, Magyarországon, Dél-Koreában és Mexikóban tartottak meg - közölte az MTI-vel pénteken az Orosz Kulturális Központ.

A World Folkloriada programjában népzenei és néptáncbemutatók, nemzetközi kiállítások és konferenciák szerepelnek. A fesztiválra várják mások mellett az Oroszország népművésze címmel kitüntetett Nagyezsda Babkina énekesnőt; az Oroszországot a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon képviselő tádzsik-orosz énekesnőt, Manyizsát, valamint Emir Kusturica szerb filmrendezőt és zenészt.

Az idei World Folkloriadán egy világrekord-kísérletre is sor kerül: vasárnap Baskíria fővárosában, Ufában több mint kétszáz nemzetiség képviselői járják majd el közösen a világ legnagyobb körtáncát.

A Kecskemét Táncegyüttes egy meglepetéssel is készül a baskír közönség számára: Ufában eléneklik a Karabay című népdalt is, amellyel a hagyományok szerint a fiatal baskír legények szokták táncba hívni a félénk leányokat - áll a közleményben.

Kép forrása: a Kecskeméti Táncegyüttes Facebook-oldala
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
Nagy Ákos zeneszerzővel Lineaments I. című lemeze kapcsán beszélgettünk

Más művészeti ágakról

irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés