bezár
 

zene

2021. 07. 07.
Farkas Róbert a MÁV Szimfonikusok új vezető karmestere
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Farkas Róbert a MÁV Szimfonikusok új vezető karmestere Hét bérletes és öt tematikus sorozatot hirdet az egyedi hangversenyek mellett a 2021/22-es évadra a MÁV Szimfonikus Zenekar, amely július 10-én ingyenes szabadtéri koncertet ad a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében – írja a papageno.hu

Az új évadtól Farkas Róbert lesz a zenekar vezető karmestere, emellett a munkát Kobajasi Kenicsiró tiszteletbeli vendégkarmester, Csaba Péter és Takács-Nagy Gábor állandó vendégkarmesterek, valamint Kesselyák Gergely karmester segíti – mondta el Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója az évadot ismertető sajtótájékoztatón Budapesten.

A bérleten kívüli hangversenyek közül felhívta a figyelmet a Makszim Vengerov hegedűművész közreműködésével októberben, a Pinchas Zukerman brácsaművésszel 2022 februárjában, valamint Charles Dutoit vezényletével jövő májusban megvalósuló estekre. Kifejtette, hogy a pécsi Kodály Központban Makszim Vengerov közreműködésével Brahms Hegedűversenye és II. szimfóniája hangzik el, míg a Zeneakadémián Pinchas Zukerman előadásában Bartók Brácsaversenyét hallhatja a közönség.

A Szőke Tibor mesterbérlet a Müpában, az Erdélyi Miklós és a Lukács Miklós bérlet a Zeneakadémián, a Varga László és a Kamarazenei bérlet az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics bérlet a Festetics Palotában, az Unokák és nagyszülők sorozata a Magyar Nemzeti Múzeumban várja az érdeklődőket. A várandósoknak szóló Szerethang és a 0-3 éves korosztályt váró Búgócsiga műsoroknak a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont. A hangszerek birodalmába vezeti el a gyerekeket a Zene-Tér-Kép Plusz a Budapest Jazz Clubban, míg a Koncert Plusz sorozatra a fiatalokat invitálják a zenekar nagy esti koncertjei előtt. Az új évadban indítja útjára a zenekar és a ZeneMűvek az Akvárium Klubban a Zene Showja című sorozatot, amelyben az interjú és a hangverseny műfaját kombinálják.

A július 10-i Open Day koncerten a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében olyan népszerű művek szólalnak meg, mint Erkel Hunyadi László nyitánya, Berlioz Rákóczi-indulója, Lehár Arany és ezüst keringője, valamint Dénes Istvánnak, az est karmesterének MÁV-START-SOS-Beethoven című darabja.

Négyzetes kép a leadben: gramofon.hu © Gela Megrelidze

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés