bezár
 

zene

2021. 07. 07.
Farkas Róbert a MÁV Szimfonikusok új vezető karmestere
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Farkas Róbert a MÁV Szimfonikusok új vezető karmestere Hét bérletes és öt tematikus sorozatot hirdet az egyedi hangversenyek mellett a 2021/22-es évadra a MÁV Szimfonikus Zenekar, amely július 10-én ingyenes szabadtéri koncertet ad a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében – írja a papageno.hu

Az új évadtól Farkas Róbert lesz a zenekar vezető karmestere, emellett a munkát Kobajasi Kenicsiró tiszteletbeli vendégkarmester, Csaba Péter és Takács-Nagy Gábor állandó vendégkarmesterek, valamint Kesselyák Gergely karmester segíti – mondta el Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója az évadot ismertető sajtótájékoztatón Budapesten.

A bérleten kívüli hangversenyek közül felhívta a figyelmet a Makszim Vengerov hegedűművész közreműködésével októberben, a Pinchas Zukerman brácsaművésszel 2022 februárjában, valamint Charles Dutoit vezényletével jövő májusban megvalósuló estekre. Kifejtette, hogy a pécsi Kodály Központban Makszim Vengerov közreműködésével Brahms Hegedűversenye és II. szimfóniája hangzik el, míg a Zeneakadémián Pinchas Zukerman előadásában Bartók Brácsaversenyét hallhatja a közönség.

A Szőke Tibor mesterbérlet a Müpában, az Erdélyi Miklós és a Lukács Miklós bérlet a Zeneakadémián, a Varga László és a Kamarazenei bérlet az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics bérlet a Festetics Palotában, az Unokák és nagyszülők sorozata a Magyar Nemzeti Múzeumban várja az érdeklődőket. A várandósoknak szóló Szerethang és a 0-3 éves korosztályt váró Búgócsiga műsoroknak a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont. A hangszerek birodalmába vezeti el a gyerekeket a Zene-Tér-Kép Plusz a Budapest Jazz Clubban, míg a Koncert Plusz sorozatra a fiatalokat invitálják a zenekar nagy esti koncertjei előtt. Az új évadban indítja útjára a zenekar és a ZeneMűvek az Akvárium Klubban a Zene Showja című sorozatot, amelyben az interjú és a hangverseny műfaját kombinálják.

A július 10-i Open Day koncerten a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében olyan népszerű művek szólalnak meg, mint Erkel Hunyadi László nyitánya, Berlioz Rákóczi-indulója, Lehár Arany és ezüst keringője, valamint Dénes Istvánnak, az est karmesterének MÁV-START-SOS-Beethoven című darabja.

Négyzetes kép a leadben: gramofon.hu © Gela Megrelidze

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Addig jó, amíg van hova tekintenünk felfelé Addig jó, amíg van hova tekintenünk felfelé
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés