bezár
 

zene

2021. 07. 07.
Bell, Fejérvári és Bekavac a Fesztivál Akadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bell, Fejérvári és Bekavac a Fesztivál Akadémián A Fesztivál Akadémia Budapest rendezésében Brahms, Mozart és Chausson művei is előadásra kerülnek. Július 21-én fellép Joshua Bell, Fejérvári Zoltán és Mate Bekavac is számos más művész társaságában – olvasható a Zeneakadémia honlapján. 

Ernest Chausson szólóhegedűre és zenekarra írott Költeménye a francia romantika talán legizzóbb hegedűműve (Turgenyev Diadalmas szerelem dala című novellája ihlette, eredetileg ez is lett volna a címe). Egy kamarazenei fesztiválon persze ilyesféle szimfonikus darabok nem szoktak megszólalni, még szerencse, hogy Chausson készített a műből egy olyan verziót, amelyben a zenekari kíséretet vonósnégyes és zongora játssza. És az is szerencse, hogy most Joshua Bell, napjaink egyik legünnepeltebb hegedűművésze fogja előadni a darabot, amelyből több mint harminc éve, 1991-ben, huszonnégy évesen készített káprázatos felvételt. Chausson műve mellett a kamarazenei repertoár két hófödte csúcsa áll a koncert programjában. Mozart A-dúr klarinétötöse, az utolsó Mozart-művek egyike, mégpedig a szlovén klarinétvarázsló, Mate Bekavac szólójával, valamint Brahms bemutatást aligha igénylő f-moll zongoraötöse, káprázatos előadógárdával: Joshua Bellhez a fesztivál két művészeti vezetőjén túl Nicolas Altstaedt és Fejérvári Zoltán csatlakozik.

Fazekas Gergely zenetörténész a koncertet megelőzően 18.30-tól műismertető előadást tart a koncert programja kapcsán az I. előadóteremben. Az előadás a 19.30 órai hangversenyre vásárolt jeggyel látogatható.

Részletekért látogasson el ide!

Négyzetes kép a leadben: Facebook.com/festivalacademy, a Fesztivál Akadémia Budapest hivalatos logója

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés