bezár
 

film

2021. 07. 22.
Újabb fesztiválokon szerepel Bergendy Péter filmje, a Post Mortem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb fesztiválokon szerepel Bergendy Péter filmje, a Post Mortem Újabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepel Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem. A produkció a tervek szerint október 28-án kerül a magyar mozikba - írta hétfőn a film magyar forgalmazója, az InterCom.

A Post Mortemet július 20-án a vajdasági 28. Palicsi Európai Filmfesztiválon az Új magyar film szekcióban mutatják be. Július 22-én a 17. Grossmann Fantasztikus Film és Bor Fesztiválon, a szlovéniai Ljutomerben versenyez, augusztus 29-én pedig Oslóban, a 4. Ravenheart Nemzetközi Filmfesztivál zárófilmjeként szintén versenyben vetítik a forgalmazó közleménye szerint.

A produkció július első felében a svájci 20. Neuchâteli Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt.

"Igényes és látványos filmjével Bergendy Péter egy romokban heverő Magyarország kíméletlen világát mutatja be. Teljesen egyedülálló a vérfagyasztó atmoszféra és a vizuálisan mellbevágó horrorjelenetek ilyen szerves összefonódása. A film újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar zsánerfilm él és lenyűgöz minket" - méltatta az alkotást a fesztivál honlapja.

Bergendy filmjében 1918 fagyos telén, a spanyolnáthajárvány idején Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.

A Post Mortem világpremierje az A-kategóriás Varsói Filmfesztivál fő versenyprogramjában volt tavaly októberben, és ezzel egy időben mutatkozott be a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléjén, a Sitgesi Filmfesztiválon Spanyolországban. Azóta sorra járja a világ legnagyobb műfaji fesztiváljait. A trieszti és portói díjak után a négy Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett film legutóbb a spanyol Sombra Fesztiválról is négy díjjal tért haza - emlékeztetett a forgalmazó.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm operatőre Nagy András, vágója Király István volt, zenéjét Pacsay Attila szerezte. A forgatókönyvet Zánkay Piros írta, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

Kép forrása: intercom

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bakony Alexa: Tobi színei
Badits Ákos: Űrpiknik
Viktor Kosakovskiy: Gunda

Más művészeti ágakról

színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
irodalom

Elveszett fiúk Elveszett fiúk
Ben Lerner: Az iskola Topekában - 21. Század Kiadó
art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés