bezár
 

irodalom

2021. 07. 21.
Könyvcserepontokat hozott létre a Bookline
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvcserepontokat hozott létre a Bookline A Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Ez az elköteleződés vezérelte a Millenárison felállított Bookline Lapozó ötletét is, amely révén a könyvkereskedő igyekszik elősegíteni a könyvek újrahasznosítását, és nem utolsósorban az olvasás élményének megosztását – értesítette a cég a prae.hu művészeti portált.

Magyarországon minden évben közel 13 000 könyvet adnak ki, s több mint 25 millió példány talál gazdára. De vajon mi történik, ha elolvasták őket? Vannak, akik megtartják vagy elajándékozzák régi könyveiket, de vannak olyanok is, akiknek – költözés vagy helyhiány miatt – gondot okoz a könyvek további tárolása. Erre a problémára nyújt megoldást a Bookline és a Millenáris legújabb programja, a Lapozó, amely nemcsak új életet ad régi vagy feleslegessé vált olvasmányainknak, hanem egyúttal fontos üzenetet is hordoz.

Cserepontokként a Lapozók több funkciót is betöltenek. Itt leadhatók a már kiolvasott és épp nem használt könyvek. Ezeket a műveket mások elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat. Természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók ezeket a könyveket, ebben az esetben a Bookline csak annyit kér, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez. A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a Lapozó és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is:

lapozó

Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

Az első két Lapozó a következő egy évben a Millenárison fog működni. A gyerekek a Zöld Péter játszótéren kialakított gyűjtőponton találhatják meg az izgalmas történeteket, míg a felnőttek a Nemzeti Táncszínházzal szemben kereshetik meg leendő olvasmányaikat.

A Bookline hosszú távú célja, hogy ne csak Budapesten, hanem az ország más pontjain is létrejöhessenek Lapozók, hiszen a könyv és az irodalom közös értékünk, amit érdemes megosztani egymással.

Képek forrása: Bookline

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
irodalom

Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés