bezár
 

zene

2021. 09. 02.
Emlékkoncerten búcsúznak Winand Gábortól zenészbarátai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emlékkoncerten búcsúznak Winand Gábortól zenészbarátai A közelmúltban elhunyt Winand Gáborra emlékeznek az énekes művészbarátai szeptember 26-án 19 órától a BMC Koncerttermében a Budapest Music Center és a Magyar Jazz Szövetség közös szervezésében.

Az idén júniusban 57 évesen elhunyt dzsesszelőadó, Winand Gábor azok közé az énekesek közé tartozott, akik újraértelmezték az emberi hang és a hangszeres játék kifejezésmódjának viszonyát.

A művész látható erőfeszítés nélkül, zavarba ejtő könnyedséggel mozgott a regiszterek között, és elképesztő volt improvizációinak felszabadultsága. Első szólóalbuma, a Corners of My Mind 2002-ben elnyerte a Choc de l'année kitüntetést a legfontosabb francia dzsesszújságtól, a Jazzmantől. További, a BMC Recordsnál megjelent lemezei szintén jelentős nemzetközi sikert értek el, zenekaraival számos külföldi meghívást kapott.

Előadói tevékenysége mellett jelentős pedagógusi munkája is, magántanárként, az Egressy Béni Konzervatórium, valamint a Lamantin Jazz- és Improvizációs tábor oktatójaként szívén viselte a fiatal énekes generáció sorsát. Az emlékének szentelt koncert teljes jegybevételét a Magyar Jazz Szövetség szervezésében 2022-ben megvalósuló Winand Gábor Jazz-énekverseny megrendezésére szánják a szervezők.

Az emlékkoncerten fellép a Balázs Elemér Group, énekel Elsa Valle, Ferenczy András, Hajdu Klára, Lakatos Ági, Pocsai Kriszta, Szakonyi Milán, Szőke Niki és Tisza Bea, gitározik Gadó Gábor, Gyárfás István, Juhász Gábor és Szalay Gábor, trombitál Fekete István és Fekete-Kovács Kornél, szaxofonozik Zana Zoltán, bőgőn/basszusgitáron játszik Barcza Horváth József, Glaser Péter, Hárs Viktor és Orbán György, zongorázik Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla és Szakcsi Lakatos Béla Jr., ütőhangszereket szólaltat meg Czibere József és Dés András, Kőszegi Imre pedig dobol.

A négyzetes kép forrása: bmc.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Győri Noémivel tanulásról, kapcsolatépítésről, kihívásokról
Interjú Snétberger Ferenccel pályakezdésről, külföldi érvényesülésről, a Snétberger Zenei Tehetség Központról
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról

Más művészeti ágakról

A Mirrén titkának könyvbemutatója
irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója
Lázár Bence András: Kávé, tejjel című könyv kötetbemutatója
Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés