bezár
 

film

2021. 09. 04.
Várják a nevezéseket a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várják a nevezéseket a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére Szeptember 20-ig várják a nevezéseket a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékossággal élők Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléjére.

A rendezvény 2015 óta ad helyet fogyatékossággal élő filmesek, hivatásos filmkészítők, televíziós szakemberek és függetlenfilmesek számára, hogy a nagyközönség előtt bemutassák alkotásaikat. A kétnapos filmmaraton ideje alatt a program biztosítja a találkozás lehetőségét a szakemberek és az alkotók számára, elősegítve a filmes és a szociális ágazatok közötti kapcsolatok létrejöttét.

Mint írják, a szemlére műfaji megkötés nélkül bárki nevezhet filmeket, aki a fogyatékossággal élők témáját dolgozza fel. A pályaműveket a szervezők három szekcióban - speciális filmes, parafilmes és független, professzionális filmes - fogadják.

Az előző évekhez képest jelentősen nőtt az érdeklődés a rendezvény iránt és a szervezők bíznak benne, hogy novemberben mintegy száz különleges alkotást tudnak a közönség elé tárni. Az eredetileg kétnaposra tervezett filmes rendezvény idén első alkalommal bővül egy szakmai nulladik nappal, ahol filmes programokkal várják az érdeklődőket, valamint a versenyprogramba be nem került alkotások vetítése is akkor kezdődik.

A rendezvény grafikai megjelenését és a beharangozófilmjét is fogyatékossággal élő alkotók készítették, ezzel is ráirányítva a figyelmet a filmszemle által felkínált értékekre. A program további különlegessége, hogy a szervezők az első magyarországi infokommunikációs akadálymentesítéssel ellátott filmszemleként tervezik megvalósítani, ami a hallás- és látássérültek számára is egyaránt lehetővé teszi az egyenlő esélyű hozzáférést.

A Magyar Speciális Független Filmszemlét november 17-én és 18-án rendezik meg Budapesten, a rendezvény helyszíne az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér lesz. A filmszemle online formában is elérhető lesz. Bővebb információk az eseményről a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület honlapján találhatók.

A négyzetes kép forrása: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Shannon Murphy: Amíg tart a nyár
Chloé Zhao: A nomádok földje
Magnus von Horn: SWEAT
Interjú Menyhei Szabolcs visual effects artisttal a sikerhez vezető eltökéltségről, tanulni vágyásról és tudatos karrierépítésről

Más művészeti ágakról

A Mirrén titkának könyvbemutatója
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés