bezár
 

irodalom

2021. 09. 09.
Idén is meghirdették a 100 szóban Budapest pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is meghirdették a 100 szóban Budapest pályázatot Idén is meghirdették a 100 szóban Budapest történetíró pályázatot, amelyre szeptember 30-ig lehet nevezni.

Ebben az évben is bárki pályázhat legfeljebb száz szóból álló, valamilyen módon Budapesthez kötődő történettel. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, a legjobb történet 100 ezer forintot kap.

A hagyományokat megtörve tizenhárom helyett ezúttal huszonhárom történethez készítenek kortárs magyar grafikusok - többek között Hitka Viktória és Moroncsik Ádám - illusztrációkat, így a főváros mindegyik kerületébe kikerül majd egy-egy történet a hozzá készült grafikával. A száz legjobb írás egy POKET zsebkönyvben jelenik meg ősszel, a 23 illusztrációval együtt.

A zsűri tagja Varró Dániel költő, műfordító, Janecskó Kata újságíró - a 2020-as 100 szóban Budapest pályázat első helyezettje -, Szemes Botond irodalmár, kultúratudós és Szemes Máté szövegíró, kommunikációs tanácsadó lesz. A történeteket a 100szobanbudapest.hu oldalon küldhetik be a pályázók.

A tavalyi évben rekordszámú pályamű, több, mint 2300 történet érkezett a felhívásra. A szervezők abban bíznak, ez a szám 2021-ben tovább növekszik. A nyolcadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményhirdetését november 17-én, Budapest születésnapján tartják.

A pályázatról további információ ezen a linken található.

A négyzetes kép forrása:100 szóban Budapest

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés