bezár
 

irodalom

2021. 09. 09.
Ismét PesText
Nemzetközi sztárírók és a hazai kulturális élet legjava
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét PesText Immáron harmadik alkalommal rendezik meg a PesText világirodalmi fesztivált. Összesen nyolc helyszínen, közel 80 fellépővel és több mint 50 programmal várja az érdeklődőket a rendezvény. Az eseményre szeptember 17-26. között kerül sor.

A PestText indulása óta törekszik arra, hogy több városba is elvigye a fesztiválra látogató írókat. Minden évben eggyel több helyszínnel bővül a rendezvény, így a hároméves fesztivál 2021-ben Budapest mellett, három vidéki városban, Balatonfüreden, Szegeden és Vácott is várják az érdeklődőket. A budapesti helyszínek közt pedig az A38 Hajó, a B32 Galéria, az Ottlik-kert és a Petőfi Irodalmi Múzeum is szerepel.

A rendezvény célja, hogy összehozza a különböző nyelven író és olvasó embereket hozza közelebb egymáshoz. A fesztivál küldetésének tartja, hogy figyelmet szenteljen a környező országok, Kelet- és Közép-Európa, a Visegrádi Négyek irodalmára. Idén vendégek között felbukkan Guzel Jahina, Andri Snaer Magnason, Jacek Dukaj, Patrick Ness és Elisabetta Gnone is.

Az eseményt ez alkalommal szeptember 17-26. közt tartják. Az irodalmi beszélgetések mellett pedig koncertek, izgalmas összművészeti projektek, gyerekeknek szóló workshopok és képregény tematikájú programok is helyet kapnak.

A fesztivál további fellépői és a programjai ezen a weboldalon olvashatók.

A négyzetes kép forrása: A fesztivál sajtóanyaga

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
Bemutatták Ingo Schulze Jóravaló gyilkosok című regényét

Más művészeti ágakról

Krasznahorkai Balázs: Hasadék
art&design

Eszképizmus a digitális természetbe Eszképizmus a digitális természetbe
Retrospektív elemzés Juliana Höschlová a Pincében megrendezett In luxury times the bug is missing című kiállításáról
Varsics Péter: Így vagy tökéletes


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés