bezár
 

irodalom

2021. 09. 09.
Ismét PesText
Nemzetközi sztárírók és a hazai kulturális élet legjava
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét PesText Immáron harmadik alkalommal rendezik meg a PesText világirodalmi fesztivált. Összesen nyolc helyszínen, közel 80 fellépővel és több mint 50 programmal várja az érdeklődőket a rendezvény. Az eseményre szeptember 17-26. között kerül sor.

A PestText indulása óta törekszik arra, hogy több városba is elvigye a fesztiválra látogató írókat. Minden évben eggyel több helyszínnel bővül a rendezvény, így a hároméves fesztivál 2021-ben Budapest mellett, három vidéki városban, Balatonfüreden, Szegeden és Vácott is várják az érdeklődőket. A budapesti helyszínek közt pedig az A38 Hajó, a B32 Galéria, az Ottlik-kert és a Petőfi Irodalmi Múzeum is szerepel.

A rendezvény célja, hogy összehozza a különböző nyelven író és olvasó embereket hozza közelebb egymáshoz. A fesztivál küldetésének tartja, hogy figyelmet szenteljen a környező országok, Kelet- és Közép-Európa, a Visegrádi Négyek irodalmára. Idén vendégek között felbukkan Guzel Jahina, Andri Snaer Magnason, Jacek Dukaj, Patrick Ness és Elisabetta Gnone is.

Az eseményt ez alkalommal szeptember 17-26. közt tartják. Az irodalmi beszélgetések mellett pedig koncertek, izgalmas összművészeti projektek, gyerekeknek szóló workshopok és képregény tematikájú programok is helyet kapnak.

A fesztivál további fellépői és a programjai ezen a weboldalon olvashatók.

A négyzetes kép forrása: A fesztivál sajtóanyaga

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés