bezár
 

film

2021. 09. 09.
Eltörölni Frankot: a főszereplő nyert díjat a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eltörölni Frankot: a főszereplő nyert díjat a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, Fabricius Gábor rendező Eltörölni Frankot című filmjében nyújtott alakításáért, Fuchs Benjámin főszereplőt Starlight-díjjal tüntették ki – értesítette a produkció a prae.hu művészeti portált.

Fuchs Benjámin az első magyar, aki Starlight-díjat nyert Velencében, mellyel az elmúlt években olyan világhírű színészeket tüntettek ki, mint Al Pacino vagy Giancarlo Giannini.

A Starlight-díj (International Starlight Cinema Award), a Nemzetközi Kritikusok Akadémiájának elismerése, amellyel a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legerősebb, legemlékezetesebb színészi alakítását jutalmazzák.

A Nemzetközi Kritikusok Akadémiája Fuchs Benjámin alakítását Fabricius Eltörölni Frankot c. filmjében különösen szuggesztívnek, érzékenynek és hitelesnek értékelte. Indoklásukban hangsúlyozták Fuchs színészi alakításának rendkívüli erejét, mellyel felkelti és megtartja a néző figyelmét a film első pillanatától kezdve az utolsóig. A díjátadón Fabricius Gábor Eltörölni Frankot c. filmjére különleges atmoszférájú, fontos és megrázó alkotásként hivatkoztak.

Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik, a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

Az film főszerepét a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin, a magyar underground zene egyik legígéretesebb tehetsége, játssza. A magyar mozikban, a Mozinet forgalmazásában, október 7-én mutatják be a filmet színes verzióban, de a art mozik fekete-fehérben is vetítik majd az alkotást.

A négyzetes kép forrása: Jelenetfotó
© OthersideStories

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Katával útkeresésről, a színházi és filmes alkotásmódok különbségeiről, külföldi tapasztalatokról
Varsics Péter: Így vagy tökéletes
John Krasinski: Hang nélkül 2.
Badits Ákos: Űrpiknik

Más művészeti ágakról

színház

Mese kicsiknek és nagyoknak Mese kicsiknek és nagyoknak
Beszélgetés Huzella Júliával a Tíztőlmeséről
gyerek

Hátha találunk megoldást Hátha találunk megoldást
Interjú a SQUAD – A banda - drogprevenciós tinimusical író-rendezőjével, Janik Lászlóval
színház

Ítélkezés nélkül Ítélkezés nélkül
Az AlkalMáté Trupp Jordán Adél című előadásáról
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés