bezár
 

zene

2021. 09. 10.
Zenei és hangszertörténeti fesztivált rendeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenei és hangszertörténeti fesztivált rendeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban A régi korok hangszerei kerülnek a középpontba a Hangforrás Zenei és Hangszertörténeti Fesztiválon a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban szeptember 17. és 19. között.

Az interaktív kiállításon, amely több korszakot és hangszercsaládot is felölel, a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a legkülönlegesebb történelmi hangszerekkel szakemberek és mesterek segítségével.

A tárlat nyitvatartási ideje alatt rövid előadások hangzanak el egy-egy hangszerről vagy zenetörténeti korszakról. Minden teremben naponta két előadás hallható, az első inkább ismeretterjesztő jellegű, míg a másodikban a zenére helyeződik a hangsúly.

A rendezvény első napján elsősorban ifjúsági programokat kínálnak a különböző oktatási intézményekből érkezőknek, valamint az érdeklődőknek.

A napközben látogatható tárlat mellett este ingyenes koncertek várják a közönséget. A nyitókoncerten kamaramuzsika hallható Schmelzertől Telemannig, fellép Tóth Mónika (barokk hegedű), Molnár Andrea (furulya), Davidovics Igor (lant), Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Dinyés Soma (csembaló).

Szabó Balázs orgonaművész estjén Liszt, Thalberg, Mendelssohn, Franck és Beethoven zenéjét hallhatja a közönség. Megszólal Liszt Ferenc különleges és kedvenc hangszere is, a Piano-orgue, amelyhez hasonló csupán hét található a világban.

A Bacchus Consort koncertjén a perui népzene mellett elhangzanak zenék a jezsuita missziók korából is. Az érdeklődők figyelemmel kísérhetik, milyen különleges és egyedi módon keveredett a helyi népzene és a spanyol barokk a 18. századi Peruban.

Az eseményről további információ ezen a linken olvasható.

A négyzetes kép forrása:
hangforrasfesztival.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf estjéről
lemezismertető
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről

Más művészeti ágakról

Interjú Annemarie Bon gyerekkönyvíróval
gyerek

Életmentő hatlábú Életmentő hatlábú
Kiss Judit Ágnes A csodabogár című könyvéről
irodalom

Kicsoda Esterházy a magyar irodalomban? Kicsoda Esterházy a magyar irodalomban?
Három tematikus különszám bemutatójáról
gyerek

Cinemira Fesztivál októberben
A SKAM-sorozat sztárjaival és dupla programmal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés